Ida-Maria är en något rastlös och lat själ som gillar resor, lagom mycket motion, ganska mycket Netflix och en hel del godis. Häng med i hennes liv i en härligt ärlig blogg om livet som 35+ mamma i Stockholm. Två barn,en make och ett heltidsarbete. Kontakt: idasblogg@gmail.com

Härlig vecka i Kläppen !

Idag kom vi hem från vår skidresa i Kläppen, Sälen. En veckas semester gick som alltid väldigt fort. Jag var inte alls redo att åka hem. Jag hade lätt kunnat stanna kvar ett par dagar till. Frisk luft, motion och äventyr gjorde mig gott!

Det här var ju min första resa till fjällen. Även för barnen har det första gången de stod på ett par skidor. Jag var skeptisk till en början men redan efter första dagen var jag hooked. Det är ju kul!

Fyra dagar med en jätteduktig skidlärare och jag kan nu åka ta mig ned för backen helt ok. Jag kan grunderna helt klart. Jag är inte längre livrädd utan tycker om när det går fort och tar mig gärna an mer utmaning. Som belöning sista dagen tog jag mig ned för en svår grön backe i Kläppen. Grön i och för sig men för mig var det ett story ögonblick. Samma backe hade jag nämligen ramlat nedför när jag testade den tidigare på veckan! Sista dagen gick det superbra !

Här kommer bilder från veckan:

Sjungarbacken Kläppen

Kläppen

Kläppen skidskola

Karelius Kläppen

Kläppen fondue

Kläppen

Vi bodde i en stuga i ett område kallat Sjungarbacken. Precis vid välkomstcentret och Gondolen . Perfekt läge och lagom stor stuga. Passade oss bra. Vi åt oftast lunch i backen på Tranan eller Karelius. Maten är God och vällagad. Vi åt även några middagar ute. Bland annat Fondueafton i Toppstugan på toppen, julbord på Tranan och middag på Karelius.

I fredags öppnade de upp för Pulkakväll i en av liftarna mellan kl 17-18,30. Då lånas det ut pulkor och Snowracers till alla barn och de får susa ned för en av barnbackarna. Det här tyckte barnen var jättekul ! Barnen överlags har varit så nöjda med denna vecka. De gillade skidskolan och kan även dem åka riktigt bra nu. Bägge älskar att åka skidor och vill åka mer mer mer.

Och vi ska faktiskt åka mer skidor. Redan under sportlovet. Då bär det av till Tandådalen tillsammans med våra grannar/vänner. Nu har vi lärt oss grunderna och ska ta dem vidare för ytterligare en vecka. Barnen hoppar upp steg i skidskolan och jag ska nog oxå fortsätta mina skills jag med. I Kläppen klarade jag av gröna backar , målen i Tandådalen är att klara av blåa backar !

Kläppen kommer vi gärna åka till igen. En Resort för skidåkning utan en massa barer, underhållning och stök. Här trivs barnfamiljer, par och personer i största allmänhet är här för att åka skidor. Det var lugnt, ordning &reda, barnanpassat och trivsamt. Det gillar vi!

3 thoughts on “Härlig vecka i Kläppen !

  1. Hej! Mysigt ni har haft det. Jag har också Ibs och är så himla nyfiken på om peptid funkat på dig! Allt man läser är ju bara reklam och köpta låtsasartiklar så undrar så hur veligheten med dem är. Hoppas så de skulle funka!
    Pea

    1. Hej! Jag åt baea peptid i kanske en vecka sen var jag tvungen att sluta för under dessa dagar hade jag så ont i magen och ännu mer problem med magen. Och så fort jag slutade försvann dessa problem.. Så för mig fungerade inte tabletterna. Visst, jag hade kanske kunnat vänta ut det och vågat äta dem längre men jag kunde inte stå ut. Det gick ut över min vardag och arbete. Dessutom luktar tabletterna lax…. blä.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *