Ida-Maria är en något rastlös och lat själ som gillar resor, lagom mycket motion, ganska mycket Netflix och en hel del godis. Häng med i hennes liv i en härligt ärlig blogg om livet som 35+ mamma i Stockholm. Två barn,en make och ett heltidsarbete. Kontakt: [email protected]

Skaldjur på Jimbaran Beach

Vi slog på stort igår när vi firande sista kvällen på Bali. Vi åkte till Jimbaran Beach för att äta skaldjur. Här finns nämligen ett tjugotal restauranger på stranden som serverar skaldjur. Det är lite det denna strand är känd för. Man sitter även på självaste stranden och äter. Att äta just på stranden , så som man gör i till exempel Thailand , gör man nämligen inte här på Bali på samma sätt. Denna kväll blev faktiskt den första och enda kvällen vi åt middag med fötterna på stranden.

Vi har aldrig ätit middag här så vi visste inte riktigt hur det gick till. Men vi fick ”hjälp” av taxichauffören som släppte av oss direkt utanför en restaurang och det blev där vi åt. Personalen grabbade nämligen tag i oss på en gång när vi klev ut. Jag tror chauffören har en deal med restaurangen….

Väl på stranden var det mysigt att sitta där med solnedgång, sand mellan tårna, en massa människor att titta på och bara njuta av sista kvällen.

Med menyn i handen bestämde vi oss att slå på stort. Vi tog två paket för 8 personer: hummer, krabba, bläckfisk, grillad fisk, musslor etc. Jättedyrt. Vi pratar tusenlappar i kronor…

Barnen fick en hel bricka för sig själva och de åt upp allt. De gillar skaldjur! Vi vuxna åt upp det mesta men tyckte att det kanske inte var det godaste vi ätit. Jag föredrar sättet vi äter skaldjur på i Sverige före rent grillad som det var nu. Det var lixom ingen smak på det. Det var bara ren fisk på en grill utan kryddor.

Trots dyr nota och kanske den godaste maten var det kul att ha testat. Och kvällen blir ett minne för livet. För det var en mysig kväll med fyrverkerier, livemusik och glada barn i solnedgången!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *