Ida-Maria är en något rastlös och lat själ som gillar resor, lagom mycket motion, ganska mycket Netflix och en hel del godis. Häng med i hennes liv i en härligt ärlig blogg om livet som 35+ mamma i Stockholm. Två barn,en make och ett heltidsarbete. Kontakt: idasblogg@gmail.com

Annons
Annons

Tax Free inför Kreta i påsk !

Vi har en vecka med VAB och studiedag. Den ultimata arbetsveckan alltså. Jag spenderar mer tid hemma än på jobbet. Livet alltså. Rena cirkusen. Men vad kan man göra? Inget. Bara att acceptera och gå vidare.

Vad jag sysslar med här hemma? Jo just nu bläddrar jag i Tax Free Katalogen från Tui som kom med posten igår. Nu är det drygt 24 dagar kvar tills jag och barnen åker själva till Kreta på påsklovet! Hurra för det !

Det är något magiskt med att bläddra i katalogen inför varje resa. Det är inte alltid jag handlar men det är ändå kul att titta. Det är som en nedräkning.

Vi kommer beställa godis till barnen, det gör vi alltid. En låda var att ha under veckan. Är det semester så är det !

Jag har även sett ett par solglasögon jag gillar . Dessa :

Vad tror ni?

Jag måste fundera lite…..

Resan går i alla fall till Kreta och TUI Family Life Atlantica Caldera Beach den 14 april. Jag längtar så! Efter sol och värme. Efter flipflops och havet. Det här blivit väldigt mycket snö och mörker denna vinter, mer än jag är van vid. Så nu ska det bli skönt med sol.

Någon som vet hur vädret brukar vara på Kreta i april ? Vad ska jag packa ?

Annons

Crossfit !

Jag har börjat min nybörjarkurs i Crossfit. Det första tillfället var i torsdags, så nu har jag fyra veckor framför mig av Crossfit två gånger i veckan. Stället heter Nox Box och ligger i Globen. På torsdagar är det kl 19,30 och på söndagar kl 9,30.

Första tillfället i torsdags var ren introduktion och teori. Lite kämpigt att sitta still under nästan två timmar så sent på kvällen men samtidigt var det intressant.

Dagens lektion var desto mer fartfylld. Dagens tema var Squats. Tanken med alla lektioner är att vi ska lära oss alla grundpositioner inom Crossfit. Så dagen ägnades åt Squats : air squats , back squats, front squats samt over head squats. Tänk att man tror sig kunna squats men det visade sig att jag inte kan det !

Jag ser fram emot dessa veckor. Visst att jag var livrädd och ville hoppa av för några dagar sedan men nu är jag peppad och motiverad ! Jag kommer lära mig massor och få tillbaka en massa träningsmotivation som varit borta under vintern.

Annons
Annons

På torsdag smäller det

Vi går mot vår och sommar. Det är förvisso ”bara” mars men just denna månad brukar gå snabbt så vipps är det april. Och då är det banne mig vår.

På torsdag den 14 mars börjar jag och Ämma en crossfitkurs för nybörjare. Crossfit! Kan ni förstå ?! För jag kan inte det. Vad har jag gett mig in i ?!

Två dagar i veckan under fyra veckor ska denna kurs pågå. När vi bokade in oss på detta var det tidig december och det kändes dom år och dar till 14 mars. Nu är det här. Herregud…..

Det ska såklart bli kul att testa detta. Jag går länge velat göra det. Men jag är livrädd. Kommer jag klara av detta ? Kommer jag gilla det ? Många frågor!