image

image

Jag vet att några kommer att gå emot mig nu, inte alls hålla med mig, men det är jag beredd på.

Så mycket just nu handlar om utseende, att man ska vara si och så. Jag tycker innerligt att alla är fina som dem är.

Det finns en sak som jag blir arg på och inte riktigt kan förstå mig på. Varför hyllar vi alltid dem som är lite stora och visar sig i bikini? För att man är fett cool som vågar stå för vem man är eller för att man är så smart att man själv har satt sig i den sitsen?
Det förekommer aldrig att vi hyllar någon som är lite smalare än vanligt? Eller berättar att hen är sjukt modig som vågar stå för att hen är så smal?
Sen frågar jag mig själv, borde vi hylla någon som valt att inte äta någon mat?
Nej, det finns inget att hylla.

Jag tycker att vi borde hylla och lyfta fram de människor som tar sig mod och ork att förändra det, som faktiskt tar tag i sig själva och väljer ett sundare liv.
Sen tycker jag att vi ska lägga energi på dem personerna som är starka på riktigt, dem som kämpar varje dag för att ta sig därifrån, tex de som kämpar emot cancer, eller tom de som övervunnit cancer. Det är dem människorna vi borde hylla,  det är dem som är riktiga hjältar.

Den som lägger upp en bild på sin kropp som är stor men stolt ändå, ja du är super fin som du är, även vilken storlek du har, men VILL DU och är du stark så kan du ändra på det, du har inhen annan än dig själv att skylla på, du har tagit dig dit. Det är starkt men det är inte de vi borde lägga fokus på, den riktiga hjälten är den hjälten som kämpar för förändringen och inte bara accepterar den.

PS. Jag tycker att alla duger som den är och är super fina, det säger jag inte emot.

Love

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Amelia

  Så du tror alltså att alla överviktiga har sig själva att skylla? Det finns faktiskt sjukdomar som gör att man går upp i vikt vilket man kan må jätte dåligt över och de är bara bra att de finns folk som vågar visa upp sig så att man inte känner sig ensam. Du visar ju upp din kropp hela tiden även fast du ser ut som ett missfoster med dom där fläckarna? Och du skriver hela tiden hur dåligt du mår över de, så hur kan du ens sjunka så lågt att du skriver nått sånt här i din blogg? Tänk lite innan du skriver saker, de kan faktiskt såra.

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Snälla Amelia, läs din egen kommentar. Sjunka så lågt att skriva så i min blogg? tänk på hur lågt du nyss sjönk när du gjorde ett personligt påhopp ang min sjukdom och sa att jag ser ut som ett missfoster.

   Jag förstår att det är dumt att säga alla. självklart är det undantag om det är sjukdomar, då är det en helt annan sak.

   URL:
 2. Postat av: ...

  Nu svarar ja på din sjukt dumma kommentar Amelia! Såklart att det finns sjukdomar o då är det ju undantag… men saken är den att man förespråkar ju varken övervikt eller undernärdhet efter som båda relaterar till ohälsa oftast!

  Men alla gör ju sina egna val såklart!
  Men vad ger dig rätten att skriva missfoster när ellinor har en sjukdom precis som du skrev att övervikt kan bero på.. riktigt dåligt gjort!!

  URL:
 3. Postat av: Lisa

  Du går ju lite emot dig själv när du skriver.. Vem säger det är fel att vara ”större”?
  Kanske hyllar vi inte dom ”smala” lika mkt eftersom vi har ett sånt sjukt ideal, du om ngn borde veta det som modellar. Det känns som du har blivit inprintad med massa fördomar om att om man inte är smal så är man inte lika viktig som alla andra. Varför hyllar vi inte dom ”smala” jo för att dom hyllas ju hela tiden. I kataloger ser man tjejer som är sjukligt smala och på catwalken osv osv osv.
  Hur skulle det kännas för dig om jag sa till dig att du har inte rätt att bli hyllad, för du gör ju ingenting åt dina prickar. Jag tror att du skulle bli otroligt ledsen. Så tänkt dig för nästa gång du ger ditt uttalande om sånt här du inte borde uttala dig om.. För jag tappa all respekt för dej o du tappade tyvärr en läsare. Hejdååå

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   Det är inte fel att vara större enligt mig, det gör absolut ingen fulare eller något.
   Det ända jag menade i mitt inlägg var att jag tycker inte att vi ska lägga fokus på att hylla de personerna (undantag för sjukdomar) som har accepterat att det är så, som har accepterat att deras kroppar ser ut som dem gör, men i själva verket är dem själva missnöjda. Varför hylla någon som vill se förändringen men inte gör den? (undantag för sjukdomar). Jag tycker att vi borde hylla de som tar tag i sig själva och hittar mod och styrka till att göra förändringen, som tex, de som är med i Bigest Loser, eller de som lämnar modellbranschen för att dem inte står för idealen. De kan man bara göra om man är riktigt stark och modig och det är något som jag tycker att vi ska hylla.
   Sen kanske mitt inlägg kom ut fel, jag är bra på att göra mig själv missförstådd. Förlåt om du tog illa upp, eller liknande, det var inte heller meningen.

   ang mina prickar. hade det funnits något som jag kunde göra för att dem skulle försvinna så skulle jag gjort det, DIREKT. Men tyvärr så finns det inget att göra, det är min sjukdom, dom är där, dom kommer alltid att vara där.
   Det häär är min blogg, jag uttalar mig om det jag känner för, sen om det är smart av mig eller inte är en annan sak, men det är min blogg.
   Ledsen att jag tappade en följare, alltid tråkigt att göra det, men jag hoppas att du förstår mig och inte är arg.

   kram, Ellinor

   URL:
 4. Postat av: Lisa

  Jag förstår faktiskt vad du menar nu och jag kan tycka du har en poäng. Skrev som sagt i stundens hetta jag kände mig upprörd då. hoppas du inte tog illa upp på min kommentar heller. Ha en bra dag!! :)

  URL:
 5. Postat av: Bella

  Vad överdrivna ni är, läs inlägg en gång till så förstår ni nog.
  Alla kan uttrycka sig fel någon gång.

  Tycker du är riktigt modig Ellinor!!

  URL:
 6. Postat av: Sandra

  Självklart ska man hylla alla kvinnor ovsett storlek. Skillnaden är att smala kvinnor både hyllas och syns överallt. Tjocka kvinnor får inte finnas och synas i det offentliga rummet, medan kvinnor som är smala får synas exakt överallt. I reklamer, på sociala medier etc. Det är inte ovanligt att tjocka kvinnor får höra att de inte får visa sig i bikini på stranden, inte får bära tighta kläder, för att deras kropp är fel och inte okej enligt samhällets syn på skönhet. Därför är det unikt, och extraordinärt starkt av tjocka kvinnor att visa sin kropp, eftersom hela samhället skriker att dom inte får göra just det.

  URL:
 7. Postat av: Lina

  Haha vadå de riktiga hjältarna är de som kämpar för förändring istället för att acceptera. Helt jäkla fel! Kvinnor är fan sjukt starka om de accepterar sin kropp, inte kämpar för att ändra den utifrån samhällets ideal. Varför ska mam kämpa för stränderna sin kropp när allas kroppar är perfekta. Givetvis kam det va bra om man är ohälsosamt överviktig. Men en tjock kvinna som du utrycker det ska visst scceptera sig själv. Hon behöver inte ändra sig för fem öre.

  URL:
 8. Postat av: ...

  Men snälla att hylla övervikt är desamma som att hylla tex en rökare! De är ett beroende fast ist mat vilket inte tas lika seriöst fast där de är fler sjukdomar till följd.. o då ska man istället göra tummen upp för detta extrema problem som det faktiskt är.. ska vi hylla någon som lider så mycket att inte kunna säga nej till för mycket mat? Detta är ju helt sjukt! Övervikt är idag ett samhällsproblem o jag tänker framförallt på alla ä barn som föds in med dåliga matvanor och motvillig fetma och ohälsa pga att föräldrar inte kan stå emot .. så JA de är helt sjukt att man jämför detta med skönhetsideal för det är tammefan inte det de handlar om!! De är ren ohälsa som våra blivande generation kommer få uppleva..

  Jag säger bara se dokumentären fed up på netflix så kanske ni får mer insikt i de!

  Kram till dig ellinor ❤

  URL:

Lämna en kommentar