VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hur kan alla andra ha så släta smulfria strandfiltar?

Att åka och bada med sina små änglar kan pröva tålamodet. Det är ju inte bara att åka. Matsäck ska fixas. I dag i form av äggmackor. Igår var det korv, bröd och grillhink som packades. Jag brer mackor på löpande band, steker ägg så det stänker mig på näsan. Faan så ont det gör. Känner efter så jag inte får ett snyggt märke mitt på ansiktet. Kanske kan stoltsera med ett tredje äga. Hedvig kommer på att hon inte gillar stekt ägg. Hon gräver bokstavligen surmulet i kylskåpet. Inget duger. Livet är riktigt orättvist. Dumma mamma! Som står här och steker så fettet stänker. Jag föreslår leverpastej, Gud så gott! Eller hur Hedvig? Inte det? Det är ju klart att det inte passar i dag. Ost? Går fet bort. Hedvig ler och håller prickekorv paketet mellan tummen och pekfingret samtidigt som hon balanserar på en stol. Snabbt smörar jag sex prickigkorvsmörgåsar innan tjejen ångrar sig. Det kan ju vara flera som vill ha.

Packa,packa och packa. Med åtta barn som ska bada blir det en del. Överdelar till bekinis är borta. Gräver bland den rena tvätten. Bad jag inte ungarna hänga upp sina badkläderna igår? Och handdukarna var sjutton la jag dom nyss? Inez letar efter sin bekinis. Hittar efter ett låååångt tag rätt del. Det är viktigt det där att det matchar för sjuåringen. Går inte att sätta på sig olika delar hur som helst. Att mamma ens kunde komma på tanken?

Nu står det fyra stora Willys papperspåsar plus en plastpåse med alla sandleksaker treåringen har kunnat tryckt ner i en och samma påse på köksbordet. Vi ska vara borta ca: 5 timmar. Mängder av mackor, två dunkar saft, en Cola som Inez absolut skulle gå och köpa själv i närbutiken. När hon fick pengar till läsken kom hon på att hon inte vågade. Efter mycket tjafs tjejerna i mellan så följer både Hedvig, Engla plus kompis med och handlar. Handdukar, filt, tröjor att bada i om solen blir het, blöjor, muggar, nappflaska, mugg med drickpip jag räknar igen) trist och glömma. Jag packat ner extra nappar till lilleman i en väska. Evald ska minsann sova i sin vagn i skuggan. Jag ska sitta med fötterna i barnpoolen och se på när dom andra badar. Det ska bli så svalkande.

Bäst att köra fram bilen till vår dörr. Jag tar Evalds vagn för att lägga all packning på. Engla ropar att vi ska ta med oss badringarna. Bäst att ta vagn nummer två också. Jag orkar inte bära all packning från parkeringen till badet. Stuvar in allt i bagageluckan, ser knappt ut. Vi ska ju baaara bada i vår egen stad på gratis badet i fem timmar under tiden som Cornelia jobbar son brottnings tränare för en grupp barn. Det är inte bara att åka. Måste köra två vändor eftersom vi är för många.

Äntligen framme. Det tar 10 minuter att köra från oss till dom efterlängtade bassängerna. Vi ramlar ur bilen och får ut all packning. Det ser ut som att vi ska vara borta i ett par dagar. Jag lassar på så många påsar jag kan på vagnen och tjejerna hjälper mig även att bära. Arvid vill köra Evald i sin vagn med lite hjälp. Vi går in genom grinden som ett slags litet familjetåg och hittar en fin plats vid barnpoolen. Där lägger jag ut vår strandfilt så slätt jag kan och säger till barnen att nu vräker ni inte upp all packning. Allt ska vara fint och på sin plats. På fem röda är Evald på väg krypandes till vattnet. Jag kastar mig efter likt Stålmannen. Sandleksaker ligger i en hög. Kläder i en annan och showen har börjat. För här har vi publik. Dom andra familjerna eller mest mammor som sitter med sina små på perfekt släta strandfiltar följer oss med blicken eller rättare sagt stirrar. Vi har varit på badet i högst 10 minuter! Och vi har redan publik. Inte illa! Heja, heja! Jag slätar till filten igen när barnen är i vattnet. Sätter skorna snyggt, kläderna i en väska. Fikat ligger fortfarande där det ska. Evald vill bada och det bästa han vet är att gå runt runt i bassängen. Jag håller honom i handen samtidigt som han kastar en bil framför sig, så håller vi på ett bra tag. Ett riktigt låååångt tag. Hedvig roar sig med att hålla andan under vattnet, vilket hon är väldigt duktig på. En mamma blänger på mig när Hedvig doppar huvudet och säger sedan att hennes barn blir rädd när Hedvig leker sådär. Jag tycker mest att hennes son såg lite undrande ut, men absolut inte rädd. Jag säger till Hedvig att hon visst får doppa huvudet. Barnen badar och Arvid vill leka i sanden. Hink och spadar och alla bilarna ska med bort till gungorna och sanden. Evald vill också gräva men det tycker inte Arvid. Inte med den spaden!

Hedvig rullar in sig i filten för att värma sig. Och Hjalmar vill fika. Visst vi tar och äter äggmackor. Det var inte det han hade tänkt sig, utan vill ha rulltårta nu! En liten macka först försöker jag. Två tuggor går han med på. Hedvig letar efter prickigkorv mackorna och jag börjar känna en viss stress. Var är dom jävla mackorna!! Hedvig är nära ett utbrott och ett ägg får nästan vingar. Jag vill inte ha flygande mackor. Tillsluta gick det bra med frukt. Vi har fortfarande publik där vi sitter i skuggan. Eller sitter i synd att säga, hälften av ungarna står. Engla, kompis och Inez vill bada så fort som möjligt igen och fika har dom inte tid med. Snart är det bara jag och Evald kvar på vår filt som ser nu mer ut som en matplats för fåglar. Kråkorna har redan börjat samlats en bit bort. Det hägrar kalas goda smör smulor. Fest!!

Dags att söva Evald. Först ska jag bara släta ut och skaka filten. Ser mig omkring och alla andra har fortfarande perfekt smul och skrynkelfria filtar. Dom små sitter så fint samtidigt som deras mammor klappar dom på huvudet. Vår plats ser mer ut mer som ett läger.

Jag går fram och tillbaka med Evald i vagnen med Arvid efter mig skjutandes på den andra vagnen. Vi går mellan filt och pool fortfarande med publik. Kanske jag skulle testa mig på att vinka kungligt. Ni vet sådär som Drottning Silvia. Undrar om vår publik skulle uppskatta det?

Efter att ha trampat upp en liten stig så somnar lilleman och sover fint i skuggan. Jag hinner leka bageri med Arvid, Hjalmar och Hedvig och får smaka dom godaste sandkakor, både med jordgubbar och choklad. Tillslut tycker Hjalmar att det är dags att spela fotboll och jag ser min chans att doppa fötterna i poolen. Hinner sätta mig och Arvid tar sin bil och leker motorväg på poolkanten, just då vaknar Evald av att en boll kommer svischandes över huvudet på honom.

Jag tittar på klockan. Hela två timmar kvar till Cornelia slutar. Engla och Inez vill visa alla sina vattenkonster. Dom står på händer, gör volter och dyker. Riktigt duktiga!! Jag, Evald och Arvid klappar händerna. vilka badtjejer!!!!Tycker dock att dom ser ut att frysa lite. Ska ni inte gå upp ett tag.

Nä hä? Ni vill bada. Ok bada ett tag till.

Tjejerna kommer upp först när det är dags för glass och på köpet får vi små badbollar med GB- Clown på. Hjalmar är lycklig och bollar far omkring. Evald kryper med en boll framför sig. Tjejerna badar, Arvid leker med bilar.

Cornelia kommer leendes från brottarlokalen ( som ligger precis vid badet) hon har haft en bra dag. Det har vi också. Och alltid kul att roa andra, för publik har vi fortfarande när vi packar i hop och går till bilen.

Prickigkorv smörgåsarna hittade vi i skafferiet när vi kom hem.

/ Maria


Kommentarer


 1. Farmor augusti 16, 2013 on 2:57 e m Svara

  Hej Maria Vilken fin berättelse du har skrivit . Och hur duktig du är med alla dina barn ,hur du orkat genomföra ut flykten till badet med dom alla . Bra gjort Gillar det Kramar till er alla vi sess snart

 2. Monica augusti 18, 2013 on 8:08 f m Svara

  Hahaha, gud vad härligt, bra och roligt skrivet! Det sitter ett leende på mina läppar hela tiden. Tyckerni verkar ha haft en väldigt roligt och levande dag på stranden till skillnad mot för vissa nippertippor som sitter och rynkar på näsan. Påminner om när Pippi Långstrump var på kafferep hos Tommy och Annika! Kör hårt du imponerande mamma, låt dina barn leva och leka!!! Kram.

 3. Louise augusti 18, 2013 on 6:50 e m Svara

  Hahahaha … jag tror jag döööööör!!!!! Det här berättar du med så stor portion humor att jag nästan måste gå på toaletten. Jätteroligt beskrivet, samtidigt som jag blir helt matt av att försöka föreställa mig de där timmarna med allt omkring dig som händer …. Pust …
  … vinka kungligt till publiken … hahahaha … Gör det nästa gång vet jag … 😉
  Slutklämmen med prickigkorvmackorna var obetalbar …
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna