VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

När olyckan är framme.

Vilken värmde det har varit i dag. 27 grader på förmiddagen. Tyvärr hann jag inte vara ute mer än till vår egen lilla veranda och till affären. Min dag har varit väldigt enformig. Diska, laga mat, diska, skura köksgolv, en tur till affären, mat, diska , bygga Flexi Trax, skura, laga mat, diska. Det är inte så att jag jublar direkt. Jag har känt mig som en upprepning av mig själv.

Cornelia fick en dag med mera action. Hon sprang till träningen, det är flera kilometer att springa. Det är något som hon valt själv. På träningen gjorde dom vad dom brukar. Tränade olika brottargrepp och dyk. Vad som var skillnad i dag var att olyckan var framme. Cornelia fastnade med sitt finger på något sett, så att hon skadade sig och fick en öppen fraktur precis under nageln. Det hade sett hemskt ut och givetvis var smärtan olidlig. Ambulansen kom och Cornelia fick morfin. På sjukhuset blev hon röntgad. Det visade sig att hon hade en fraktur plus att nageln hade slitits av från roten. Stackars gumman. Så ont det måste ha gjort :(

20130510-035725.jpg

Hon blev syd och fick en skena som ska sitta på i 10 dagar. Hoppas nu att fingret läker som det ska. Tyvärr är ju brottning en hård sport och olyckor händer. Cornelia hade ändå tur i oturen. Det kunde ju ha varit mycket värre. Hennes kompis bröt armen för ca ett år sedan. Nu är hon igång och brottas igen. Det är tuffa tjejer och killar som brottas.

Som mamma är jag alltid orolig för att dom ska skada sig. Kasten dom gör på varandra är med hög fart och det är lätt att hamna fel. Ju äldre ungdomarna är ju tuffare brottning. Killarnas brottning är ibland väldigt tuff.
Cornelias finger har alla utsikter att läka fint och för hennes del är det ändå uppehåll i brottningen. Vilket är skönt för henne att veta. Cornelia är en tjej som gärna tävlar. Nu har hon inga tävlingar fören till hösten vilket är skönt.

Det är tur att man inte vet vad som ska hända under en dag när man går upp på morgonen. I vissa fall hade man legat kvar i sängen. Annars är det synd att man inte vet. I bland hade jag verkligen velat styra om ödet. Det är vell det som är livet – att man inte kan.

/Maria


Kommentarer


  1. Emm maj 11, 2013 on 8:34 f m Svara

    Aj aj aj, sånt gör jätteont! Hoppas hon snart slipper bandaget och att det känns bättre. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna