VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Åt mina barn vildhäst med potatis, brunsås och lingon i onsdags?

I dag i Aftonbladet står det hur rumänska vildhästar har sålts till kriminella och sedan slaktas och hamnat som färdigmat i flera europeiska länder bl.a. Sverige om jag förstått rätt. Färdigmaten har sedan blivit märkt som nötkött.

Jag blir äcklad av hela köttindustrin och tycker att det är för jävligt. Dels att vi konsumenter inte kan lita på att varan vi köper har rätt innehåll, vi blir lurade att köpa något som vi tror innehåller nötkött. Det hela blir ännu smutsigare när kriminella gäng tjänar pengar på stackars människor som fångar in vildhästar för 225 kr. Vid närmare eftertanke så vill jag spy när ett liv – som en vildhästar är bara är värt några hundralappar. Jag gillar hästar men inte på middagsbordet. Det är otäckt när kriminella kan styra köttindustrin på det sättet att det finns slakterier som ”ser mellan fingrarna” och indirekt bestämmer vad våra köttbullar innehåller. Vad vi äter!

Är det på tiden att sluta äta kött ? Att laga mat från grunden om man nu har tid med det hjälper inte. Kan jag lita på att köttfärsen jag inhandlade i går kommer från svenska kor? Kan jag lita på att fläskfilé inte kommer från åsna? Det hela är väldigt osmakligt! Åt mina barn vildhäst med potatis, brunsås och lingon i onsdags?

Jag tar en sådan här som är garanterat köttfri och ungarna får äta tills det är slut.

20130505-150514.jpg

/Maria


Kommentarer


  1. Louise maj 9, 2013 on 8:10 f m Svara

    Usch ja, det där är nog något som vi behöver ta ställning till med tiden … Tyvärr älskar jag en god köttbit, men det här är sådant som verkligen får en att tänka till och fundera över vad man stoppar i munnen … :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna