VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Iskallt spel.

Jag häpnar över hur vuxna människor kan bete sig på nätet. Denna nätmobbning som förekommer är fruktansvärd. Det talas mycket om att vi alla måste lära våra barn nätetik. Att det är olagligt att kränka osv. Barn kan vara väldigt elaka mot varandra och glömmer fullständigt bort att samma regler gäller på nätet som i övriga livet. Vi vuxna är skyldiga att gå in och påminna vad som är tillåtet eller ej.

Tyvärr ägnar sig också en del vuxna åt smutskastningen på nätet. Det blir då en vidrig form av mobbning. Att kunna vara anonym och sitta bakom en skärm i sin trygghet och skriva kränkande om andra människor är fruktansvärt. Jag tror inte att dom här människorna kränker i vanliga livet. Utan anser att det som sägs på nätet inte är lika nedlåtande. Jag håller inte med – all mobbning, kränkning är fruktansvärd och när den begås av vuxna människor blir det väldigt smutsigt.

Jag har aldrig besök sidan Familjeliv förut. Vilket jag upptäckte snabbt att jag inte skulle vara speciellt ledsen över. På sidan finns det speciella chatt trådar som vem som helst kan följa, där medlemmarna på sidan diskuterar med varandra. Jag gick in och tittade på en tråd där det diskuterades ivrigt om programmet ”Familjen annorlunda”. Det är absolut inte fördomarna mot oss stora familjer som är det värsta. Jag kan tjata ihjäl mig om att vi med flera barn fungerar precis som alla andra och har tid med alla våra barn. Det fruktansvärda är hur familjerna i serien blir bedömda av många tittare. ( jag drar absolut inte alla över en kam nu. Vi är många som förstår att det är Tv) När det går mot personangrepp mot familjerna och det diskuteras vilt om hur en familj funkar tycker jag att det gått över styr. Hur vuxna dömer andra människor genom att bara ha sett glimtar från deras vardag. Där mycket säkert är styrt av Tv för att göra ett bra program. Jag tycker att det är förskräckligt!

När jag ändå var inne på sidan så blev jag lite nyfiken på dom andra chatt trådarna och tittade in på ytterligare en. Den var än mer skrämmande eftersom här fram gick det tydligt att en mamma är utfryst i sin vardag. En person i detta fall en mamma hade startat en diskussion ang hur en annan förälder hade mage att tro att hon var välkommen till öppna förskolan. ”Hur kunde människan över huvudtaget gå dit när hon inte har nyaste barnvagnen eller shoppar barnkläder två dagar i veckan.” Det skulle ju bara alla fatta att ingen kunde umgås med henne. Det här är en fruktansvärd mobbning av en vuxen människa. Och den här stackars mamma som är utsatt är även utsatt i sin vardag. Jag tycker så synd om henne som är utfryst. Hoppas verkligen att hon har riktiga vänner. Sen funderar jag alltid på hur den som mobbar mår egentligen? Både offer och mobbare behöver ant en stor kram av olika orsaker. En människa som är lycklig och tillfreds med sig själv behandlar ”hon” andra illa? Det är det jag funderar över.

Hur ska barn ta nätetik på allvar om inte vuxna människor gör det? Vi alla måste hjälpas åt. Ingen ska behöva må dåligt !!

I går eftermiddag gick vi ut en sväng och spelade fotboll. Barnen ville spela oavsett övervägande is. Det blev verkligen ”Iskallt spel” Roligt hade vi ialf.

20130203-135758.jpg

Det var väldigt svårt att springa med bollen. Det blev mer staplande gång.

20130203-135907.jpg
Hedvig.
Att skjuta högt fungerade riktigt bra. Det ägnade vi oss åt ett bra tag. Det är riktigt roligt och se hur bollen studsar på is och fryst snö. :)

20130203-140038.jpg

Arvid slopade bollen helt. All energi gick åt att se vart han skulle sätta fötterna.

En trevlig stund på en vintrig fotbollsplan.

Nu vill Hjalmar ha min uppmärksamhet.

/ Maria


Kommentarer


  1. Louise februari 4, 2013 on 2:29 e m Svara

    Så bra skrivet, Maria! Det här är väldigt viktiga saker i dagens samhälle! Vi lever i en helt annan värld än tidigare, och jag tror inte att vårt medvetande hunnit med i utvecklingen riktigt. Alla hanterar inte dessa möjligheter lika bra, och har uppenbart inte insikt eller förståelse för de konsekvenser som kan bli. Det kan skapa förödande situationer för individer som drabbas.
    Det är en fantastisk värld med fantastiska möjligheter. Men ansvar, hänsyn och respekt måste ingå om det ska kunna bli riktigt bra …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna