VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dunder och brak.

En del dagar blir inte alls som man tänkt sig. I dag är en sådan dag, men oandra sidan blir det selland som jag tänk. Alltid är det något som ska krångla.
Morgonen började bra tills vi kom ut i bilen och jag inte hittade skrapan. Jag hade redan bråttom med Arvid,Hjalmar och Inez. Kommer jag sent med dom, så blir Hedvig också sen till sin skola. Jag fick lite panik där ute i bilen när skrapan inte låg där den ska. Ett tjockt islager täckte fönstren . Att sitta och vänta på att det skulle smälta av sig självt med hjälp av värmen i bilen skulle ta alldeles för lång tid. Självklart så hittade jag skrapan, men jag hann bli oerhört stressad av att leta några minuter.
Nu blev jag lite sen vilket resulterade i att Hedvig kom lite för sent till sin skola. Övriga i klassen hade redan åkt ner till stan och till skolmuseumet. Barnen skulle få testa hur det var att gå skolan för länge sedan. Jag körde Hedvig dit så hon kunde sammanstråla med kompisarna. Efter ett tag hittade jag. Museumet ligger i den delen av City där det är väldigt mycket enkelriktade gator. Jag höll på att bli tokig. Stressad som jag var så körde jag så klart fel. Lite som att hitta i en labyrint. Vi hann fram precis i tid och Hedvig kunde gå in med sina kompisar.

Jag hade lovat Elias att vi skulle åka till Vårdcentralen på deras dropp in tid. När jag var på väg hem för att hämta honom så ringer personalen från dagis. Arvid hade bajsat ner sig totalt- ända ner till fotsulorna. Nu har han en väldigt känslig mage och att han skiter ner sig behöver absolut inte betyda maginfluensa. Hämtade hem Arvid för säkerhets skull.
Hem hämta Elias och stackars Evald får åka fram och tillbaka i bilstolen hela morgonen. Vi åker på dropp in mottagningen och det är så klart världens kö. Tre patienter hann behandlas första timmen vi satt där och det var tjugo framför oss i kön. Tjugo! Vad kul med två småbarn. Både Arvid och Evald är lugna och lättroade så det gick bra. Elias fick en speciell salva och ska fortsätta äta antihistamin. Besvären kommer försvinna.

Efter att vi väntat i över två timmar så var både stor och liten väldigt hungriga. Både Elias och Arvid ville ha mat omgående. Det blev ett besök på Sibylla och Arvid åt sin hamburgare med god aptit. Precis som jag trodde så var det bara hans känsliga allergi mage som spökade.

Väl hemma igen så skulle Evald få lite gröt. När jag tar ut hans mat från skafferiet så landar paket nummer två på golvet och gröt pulvret sprider sig lätt över golvet. När lilleman är ” tankad” så ska jag kolla en sak på datorn. När jag ska sätta mig råkar jag få med mig köksgardinen så att hela gardinstången åker i golvet. Pang och brak.!! Jätte kul. :(
Nu har Klockan slagit ”dags för dagishämtning” och sedan är det äntligen helg!! :) jag ska även posta min bok ” Är det morgon nu” till två små barn som jag tror kommer uppskatta den.

Trevlig helg på er :)

/ Maria


Kommentarer


 1. Farmor januari 26, 2013 on 11:01 f m Svara

  Hej Maria vilken morgon man kan ha .förstår dig att paniken kom . Kan det vara nån hjälp om man sätter nån gammal matta eller nåt på rutan varje kväll innan man går till natt ron . Så slipper man söka efter skrapan

 2. Teres januari 31, 2013 on 9:05 e m Svara

  Hm, det där känns sååååå väl igen! Blir tokstressad om jag inte hittar nått på morgonen/när vi ska iväg.

  Å självklart händer allt samtidigt =/

  Å då har vi bara tre barn… funderar lite smått om det ska bli en fjärde – vet bara inte om man orkar!? Men tänker som så att du blir inte mellanbarnet lika ”mellanbarn” – då är de liksom två…. Dessutom så är ju 2,5 och 4,5 åringen ganska taita nu – så blir då minstingen utanför annars!? (blir det en 4e så ska det va 2-3år emellan – inte mer)
  Har du nå tips & råd att komma med!? =)
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna