Kom ihåg mig

Ett allmänt kaos.

Vilken eftermiddag/ kväll. Hedvigs taxi kom inte som den skulle. Hon har Skoltaxin varje dag och det brukar fungera för det mesta. Men ibland krånglar det ordentligt. I morse så avbeställde jag morgon taxin och samtidigt så var jag väldigt tydlig med att Hedvig ska åka taxi hem på eftermiddagen. Självklart så kommer det ingen taxi och stackars gumman står och väntar och väntar med personal. Även jag börjar fundera över varför ingen Hedvig kommer hem. Personal ringer och meddelar att han ringt och beställt en ny taxi. ”kundtjänst” missuppfattade allt och skickade en taxi hem till oss för att hämta Hedvig och köra henne till skolan. Ingen ordning alls !! Tillsist kommer gumman hem, men alldeles för sent för att hinna till sin brottarträning. Jätte ledsen blev hon. Hon följde dock med och tittade på Cornelias och Elias träning, men det är ju inte riktigt samma sak som att träna själv.

Det är en super bra service med taxin, men när det inte funkar är det väldigt irriterande.

Nu på kvällen har vi haft påhälsning av både tjut och gnäll, lilla tjat tittade också förbi. Det märks att vardagen har tagit vid. Hjalmar är jätte trött efter två dagisdagar. Ingenting har varit bra. Han tjöt i Högan skyn när han inte kunde vara vid Englas IPad och när saker och ting inte funkade som han ville. Han blev arg när han åt och inget har varit bra. Hans tålamod har varit lika med -0.

Engla och Inez har haft en varsin kompis inne, vilket inte funkade alls i dag. Tjejerna började så klart tjafsa och ingen lek blev det. Engla började tjata om att hon och kompisen ville baka. Det sa jag nej till. Det kändes som absolut fel kväll till något sådant. Då var ju fröken tvungen att tjata om något annat så klart.

Arvid är också trött men har ialf lekt med Duplo ett tag. Lille Evalds hosta är mycket bättre och nu är det mest ifrån näsan det rinner. Hans mage är tyvärr dålig och han skiter rejält. Förkylningar på bebisar kan sätta sig även i magen så det är nog inte så konstigt. Förut skit han ner sig så att det kom på hela hans rygg och efter blöjbytet så såg jag att jag fått en fläk på tröjan. Nå ja, Det finns ju värre saker att råka ut för.

20130109-194910.jpg

Evald har varit en solstråle i dag.

Det finns alltid något nytt att upptäcka. Tur att alla har för vana att titta på golvet så inget olämpligt ligger och skräpar, men halsbandet han han få tag i. Snabb är lille gubben.

Nu är det verkligen dags att få alla mindre i säng och själv ska jag titta på ”Mäster kocken” ett program jag tycker är så bra ant för att jag själv inte är bra på matlagning. Det är verkligen så imponerande att se hur duktiga amatör kockar som gömmer sig i vart och vartannat hem.

Jösses vilken eftermiddag/ kväll. Nu börjar äntligen lugnet lägga sig. Hjalmar och Arvid kom igång och lekte precis innan det var dags för sängen. Är inte det typiskt?

Detta inlägg tog ett tag att skriva mellan gråt, tjat och blöjbyten.

Önskar er alla en bra och gnällfri kväll.

/ Maria

Leave a Reply