VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Underbart att få styra ett öde ialf i fantasin.

Detta blir tyvärr ett bildlöst inlägg. Jag sitter vid barnens nya dator och ännu har vi inte lagt in några foton på den. Jag har inte heller haft tillgång att fota på någon dag. Hoppas att jag kan göra det i dag.

I vilket fall som helst så har vardagen börjat. Det  var en aning segt att gå upp i morse, ant mest för mig.  Barnen var dock väldigt duktiga och Hjalmar och  Arvid såg fram i mot att gå till förskolan.  Skönt med lov och ta dagen lite som den kommer men rutiner är alltid bäst. Att ha små barn och tonåringar innebär inte så mycket sömn. Dom är ju inte riktigt i fas med varandra om man säger så. Jag kan inte gå och sova när min tonåring är ute  sent på kvällen, utan det är bara vackert att sitta och vänta tills alla  är hemma. Vi  har tur som har små barn som inte vaknar allt för tidigt, så lite sovmorgon får vi vid ledigheter.

Vardag igen innebär att brottningsträningen drar igång på fullt allvar även för Hedvig. Hon har längtat och tjatat om när den börjar igen. I morgon är det träningsdags även för henne. Cornelia och Elias har kört på lite under lovet. Redan till Helgen är det tävling för dom två, vilket jag tror att dom bara tycker är roligt. I alf vill dom tävla.

Vardag innebär också att jag får lite mer tid till både blogg och mitt skrivande. Det kliar i fingrarna att få skriva på mina manus. Jag riktigt älskar att få fantisera om mina karaktärer Petra, Matsa , Tina och Marie och deras liv och hur deras val kommer påverka varandra oavsett om dom vill eller inte.  Det blir mycket känslor för dom och jag undrar själv hur det kommer gå.  Ett halsband från det förflutna står i centrum och har stor inverkan på deras liv och dom val dom gör.

Jag vill få manuset klart men inser att det kommer ta tid. Det måste få ta sin tid för att bli bra för att sedan för hoppningsvis  skickas in till förlag. Det är verkligen en spännande process från ide till färdigt manus och eventuell bokutgivning är en stor bonus. Det är väldigt svårt att bli publicerad men det går, det gäller att tro på sig själv och våga skriva och lära och ta hjälp av andra. Det viktigaste är att inte ge upp utan fortsätta att sträva efter att nå sitt mål/ dröm.

Om ett år kommer min andra barnbok om Ines ut. Det är en lång väntan men under detta året så kommer ett spännande arbete med manuset att bli av, allt för att det ska bli en färdig bok till Jan 2014. Illustratören ska göra sina bilder till texten och det är verkligen så spännande att följa det arbetet.  Petra Szabo är fantastiskt duktig.

Nu ska jag låta fingrarna dansa över tangenterna och sätta mer liv i mitt manus innan det är dags att hämta hem barn. Evald sover säkert ett litet tag till ialf.

/ Maria

 


Kommentarer


  1. Emm januari 8, 2013 on 6:38 e m Svara

    Nu blev jag supernyfiken på ditt manus. 🙂 Jag ser fram emot don bok. Ja, det syns verkligen att det är första dagarna i vardagen. Vi har haft många oroliga barn nu i veckan. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna