VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vi fick åka till akuten med Evald

Varning för äcklig text.

20121217-175558.jpg

I dag har vi ägnat hela dagen åt att besöka läkare för att tillslut hamna på akuten. Bölden som Evald har fått i rumpan växte massor under natten. Han hade även ont och svårt att sitta. På morgonen ringde jag 1177 och där fick vi tillslut rådet att åka till Vårdcentralen, efter att dom ringt till barnmottagningen på sjukhuset och hört med dom.
Läkaren på vårdcentralen tittade på bölden som nu blivit ännu större. Och skickade oss med en remis till akuten. Han trodde att bölden skulle behövas snittas upp under narkos.
Vi åkte med Evald till sjukhuset och satte oss på akuten och väntade. Vi behövde inte vänta så väldigt länge på hjälp.
När vi fick komma in på ett rum och pratat med sköterskan, så kände vi en sådan äcklig lukt. Det går inte ens att beskriva hur fruktansvärt det luktade. Jag var tvungen att sprita händerna för att dämpa den otäcka doften. Efter en titt i blöjan så var det bölden som spruckigt lite lite granna. Skönt Evald slapp att sövas. 🙂
Stackarn vad han skrek när läkaren skulle kolla och sköterskan rengjorde bölden. Jag var tvungen att hålla fast hans små ben. Det var verkligen riktigt obehagligt när sköterskan skulle spola rent bölden. Hon satte in en ganska stor ,( ni vet medicin spruta som man kan ge små barn tex Alvedon med.) i hållet i bölden och spolade rent. Det såg riktigt otäckt ut så ena sköterskan frågade om jag klarade av det, eller om jag skulle svimma. I vanliga fall är jag inte direkt känslig, men detta på min bebis som skrek hjärtskärandes och medicinsprutan i bölden och lukten var väldigt jobbigt. Stackars stackars lilla gubben.
När sjuksköterskan hade rengjort så matade dom in en tunn tygremsa i bölden som ska göra så att det hålls rent ant jag.
Vi fick åka hem. Det jobbiga är att vi måste åka till distrektskötersskan varje dag under ca en veckas tid och göra om samma procedur med rengöring och tygbit. Det är inte jobbigt att åka dit för jag vill självklart att Evald ska slippa var och böld. Jag tycker synd om lilla gubben att han ska behöva genomgå detta. Men som läkaren sa, så kommer han inte minnas något av det hela.

Jag visste inte ens att man kan få en böld på detta sätt. Det kan även vuxna få. Även då måste man åka till läkare och tömma den. Detta är tydligen mycket vanligare än jag trodde. Spelar liksom ingen roll hur noga man är med hygienen.

Evald ska fortsätta med penicillin tills kuren är klar. Hoppas nu att han slipper sina besvär fort, så det inte blir så många gånger hos distrektskötersskan

/ Maria.


Kommentarer


  1. Emm december 17, 2012 on 7:08 e m Svara

    Ni gör helt rätt i att åka in och få hjälp för den där bölden. Det är inget vidare för ett barn att ha en sådan. Hoppas att han snart blir kvitt den. Kram

  2. Usch då, stackars liten! Men vad skönt att det löste sig utan att han behövde sövas!
    Tack för besöket hos mig, hoppas du kommer tillbaka 🙂
    Jag har ju en tävling som avslutas i morgon – stor vinstchans än så länge…

  3. Louise december 17, 2012 on 10:17 e m Svara

    Nä, fy så jobbigt! För lilla Evald som hade så ont och för dig som inte kan hjälpa honom på annat sätt än att finnas där.
    Hoppas verkligen att det blir bra nu. Men så konstigt att det kan bli sådär? Vad var det för typ av böld? En hysterisk talgkörtel?
    Krama om Evald från mig …

  4. Monica (gocka) december 18, 2012 on 6:02 f m Svara

    Huga lilla stackaren! Var det ett atherom? Eller bara ”vanlig” böld?
    Kram.

  5. Malin december 18, 2012 on 8:26 e m Svara

    Men stackarn!! Hoppas han slipper detta igen! =(

  6. ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥ december 21, 2012 on 7:01 e m Svara

    åh stackarn! de är ju så hemskt att bara stå där och inte kunna göra något mer än att trösta när allt är klart..de är ju som sagt för deras eget bästa
    en de känns ju minst sagt i mamma hjärtat!

    hoppas nu att de går åt rätt håll och att han slipper den dumma bölden mer
    Kram

  7. Barbamamma december 21, 2012 on 8:30 e m Svara

    Åh stackars liten! vad hemskt det måste varit för er båda hoppas att det går över fort nu och inte blir så många plågsamma stunder hos sköterskan KRAM på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna