Kom ihåg mig

Inez har hälsat på Tomten.

Hjalmar kan själv på väg hem ifrån förskolan.

20121211-162828.jpg

Nu är vi alla hemma och myser. Förutom Engla och Elias som är med kompisar.

För Inez var det en stor dag idag när hon fick hälsa på Kolmårdstomten.

20121211-163622.jpg

20121211-163712.jpg
Bilder ifrån internet.
Djupt inne i skogen i Kolmården bor tomten och tomtemor i sin lilla by med sina nissar. Inez har varit där i dag med sin klass och ni kan tänka er att hon hade mycket att berätta.
Bor ni nära Kolmården eller har vägarna förbi, så är det absolut värt ett besök att svänga förbi Tomten.

/ Maria

One Response to “Inez har hälsat på Tomten.”

 1. Louise skriver:

  Tänk att jag inte varit där ännu … Jag är helt klart inne på att åka dit själv om ingen annan vill följa med.
  Det var bara några år sedan jag fick veta att han fanns där uppe i skogarna. Vet inte hur länge han haft sin verksamhet, men jag tror inte att den fanns när mina barn var små för då skulle jag nog ha hört något.

  När jag var 10-12 år och vi bodde i Ekeby vid Tisnaren, då bodde tomten i jordkällaren straxt utanför staketet in åt skogen till. Jag och min bror skapade en hel liten tomtesaga som vi presenterade för vår 7 år yngre kusin. Vi inredde jordkällaren med bord, stolar, mattor och levande ljus … och satte en skylt på dörren, ”Här bor tomten”. På något sätt lyckades denna tomte alltid vara otillgänglig, men han lämnade ständigt spår efter sig som ökade spänningen. ”Skulle han komma snart eller hade han just varit där”?
  Jag brukade ställa min stackars tomtesuktande kusin vid ett fönster med en magisk kikare (hushållspappersrulle … hehe) och sa åt henne att hon skulle stå och titta där hela tiden för att inte missa när tomten kom hem … Hon kunde stå där hur länge som helst … hihi … Och inför varje jul så kom hon med sin önskelista som vi lämnade i tomtens ”brevlåda”. Brevlådan var en hålighet bland rötterna till ett magiskt träd i skogen. Det var väldigt spännande för vi måste titta oss runt hela tiden ifall vi kanske kunde få syn på honom, på väg att hämta sin post.
  Min kusin har sina tydligaste barndomsminnen från sina besök hos oss i Ekeby. Den platsen var som gjord för att skapa spännande världar där allt var möjligt.

Leave a Reply