VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Elias på väg till Norge.

20121116-131204.jpg

Nu är Elias på väg till Norge för att tävla med landslaget i en stor internationell tävling. Ni som har följt mig ett tag vet ju att Elias har tävlat mycket med fristilslandslaget ( brottning där man får ta grepp under midjan.) bl.a. var han på VM i somras. I helgen ska han tävla med landslaget i grekromersk brottning. ( inga grepp under midjan) Elias är väldigt glad över att tävla i helgen och få representera Sverige.

Han kämpar på hårt med träningar flera gånger i veckan och ger allt varje gång. Det är otroligt roligt att se hans glädje över brottningen och få dela framgången med honom.

Nu håller jag tummarna att det går bra för honom i helgen. Han tillhör dom yngsta i sin viktklass och får möta killar som är flera år äldre. Det kommer bli väldigt tufft, men Elias är riktigt grym. 🙂

Han har brottas sedan han var sju år gammal och gillade sporten från första stund. Redan från början älskade han att träna riktigt hårt, så att svetten sprutar och det riktigt dunkar i mattan när han tränar grepp. Han är bra på att utmana sig själv på träningarna och strävar alltid efter att slå sina resultat. Elias har ett riktigt tävlingshuvud.

Under en period när han var yngre kom han alltid 4:à. Elias var inte ledsen då över resultatet utan bestämde sig för att träna hårdare. Det lönade sig och han trivs med att träna och tävla på en hög nivå. Nu vet jag att han inte är nöjd med detta. Elias vet vad som krävs för att hålla sig kvar och slås mot dom bästa. Brottningen är hans liv oavsett om vi vill eller inte. Det finns liksom inget annat för honom.

Våra barn får alltid själva bestämma hur mycket och hårt dom vill träna. Vi har alltid sagt att det viktigaste är att det är kul. Detsamma gäller självklart Elias fast han tävlar på en sådan här hög nivå. Han bestämmer själv. Vi pressar honom aldrig. Jag tror att det är fullständigt vansinnigt att pressa sina barn. Jag har sett exempel på det och det slutar aldrig bra. Tvärtom så stöttar vi Elias i hans val och hjälper honom så mycket vi kan. Vi finns där för honom. Liksom vi finns där för alla våra barn oavsett om dom sportar eller inte.

20121116-134251.jpg

/ Maria


Kommentarer


  1. Emm november 16, 2012 on 6:43 e m Svara

    Du har absolut rätt om att det viktigaste är att man har kul. Det är där glädjen och motivationen ligger om man trivs med det man gör. Trevlig helg!

  2. Barbamamma november 17, 2012 on 8:09 e m Svara

    Bra tanke där! men ibland vet man inte vad som är bäst, förra säsongen i fotboll så var alla på min son att han skulle träna och inte sluta för att han var så duktig målvakt men han tog en lång paus. Detta år har det gått lite sämre och det är inget ståhej runt honom, jag glömmer viktiga träningar och plötsligt är han engagerad!?
    Han gör som han vill nu och får ta ansvar själv…
    Jag håller tummarna för Elias och hoppas det går bra KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna