Kom ihåg mig

Arvid har låst in sig!!

20121103-185609.jpg
Arvid.

I kväll var det verkligen skönt med en promenad, skönt för huvudet. Vilken dag det har varit idag. Först var det Inez och hennes kompisar som styrde här inne så att jag höll på att bli galen. Dom lekte, stökade och blev osams med Engla och hennes kompis. När dom hade blivit sams och jag sagt åt dem att gå ut och leka en stund, så sätter Hjalmar och Arvid igång och leker kurragömma. Killarna hadde jätte kul sprang och jagade varandra för att tillslut gömma sig på samma ställe. :) Efter ett tag så ropade Hjalmar på mig att jag ska leta efter dem. Han talar även om vart dom ska gömma sig.

”Leta i förrådet”

Hjalmar älskar att gömma sig i förrådet. Det tycket han är spännande. Jag säger till honom som så många gånger förut att han inte får. Dörren går nämligen att låsa på insidan. Jag tar med mig killarna in igen men lämnar altan dörren lite på glänt. Skönt med frisk luft, helst efter en sådan här dag. Efter en minut när jag byter blöja på Evald kommer Hjalmar och ropar,

” Arvid har låst in sig”

Panik!!

Lilla gubben är i förrådet som tyvärr går att låsa från insidan och nyckeln är borta. Jag ser Arvid genom fönstret på dörren. Han skrattar. Jag och Cornelia försöker få honom att låsa upp dörren. Vilket han inte kan eller förstår hur han ska göra.

Jag ringer till Danne som är på tävling med Elias och han säger åt mig att ta kofoten som han glömt lägga tillbaka i förrådet. Tur !!!

Jag börjar med Cornelias hjälp att försöka bända upp dörren, som enligt Danne ska vara ganska lätt . Det visade sig vara både svårt och tungt !! Jag ville undvika att ta sönder fönstret eftersom jag var rädd för att Arvid skulle få glas på sig. Just när en bekant kom för att hjälpa till så fick jag äntligen upp dörren. Arvid var faktiskt vid gott mod när vi fick ut honom.

Det är tur att man inte riktigt vet hur vissa dagar ska bli när det är dags att vakna på morgonen. Det kommer både stora och små överraskningar med jämna mellanrum. Det är det som är livet antar jag.

/ Maria

5 Responses to “Arvid har låst in sig!!”

 1. Louise skriver:

  Oj … vilken dag! Du behöver inte sitta och ha tråkigt i alla fall. Skönt att det inte blev värre … Kram

 2. Eleonore skriver:

  Oj, vilken tur att det slutade så bra och att Arvid var vid gott mod! Tur att de små ändå inte vet hur illa det kan gå så de blir rädda :) jag låste in min mamma i ett rum hemma en gång när jag var 2-3 år. Stackars mamma hade panik medan jag var glatt oförstående :) som tur var kom ett par grannar och hjälpte mamma ut igen!

 3. De är påhittiga de små liven. Förstår att hjärtat satt i halsgropen 😛
  Föreläsaren heter Lotta Abrahamsson, titta på biljettplatsen.se så ser du vart hon kommer föreläsa framöver så ser du om det finns i närheten av där ni bor. Ha en fin söndag!

 4. Monica (gocka) skriver:

  Åh fy! Vilken panik man skulle kunna få, lillkillen!!! Men vad skönt att inte han blev rädd i alla fall, jag menar det skulle kunna förstöra för honom resten av hans liv i så fall. Huga, huga. Våran toadörr går ju i baklås ibland. Det är ju vanlig nyckel dit, inget toadörrslås så jag brukar säga åt de barn som ska på toa hos oss och låta bli låset, och bara tala om att de är där så ingen annan går dit,

 5. Åsa L skriver:

  Åh panik – det brukar lösa sig men INNAN det gör det så snurrar det tusen tankar. Härligt att han är en sådan cool kille som tog det hela med ro trots att han måste hört era försök :-)

Leave a Reply