VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vilken stress

Vilken morgon ! Vaknade med ett ryck och tittade på klockan , flög upp ur sängen och konstaterade att jag inte hört alarmet ringa. Jag får nästan panik av att försova mig. Klädde på mig och dom små på raketfart, väckte resten av syskonskaran och dom som ville äta frukost han med det. Skjutsa till dagis och skola. På vägen upplevde jag så klart att alla andra körde sakta, svor för mig själv och insåg att Hedvig skulle komma försent. Parkerade bilen utanför Hedvigs skola och sprang in med henne. Tack och lov blev hon bara 10 minuter sen. Sen vidare till nästa skola. Pustade ut av lättnad när alla barn var på plats.

Nu sitter jag här och ska äta min frukost i lugn och ro. Evald ligger och pratar, är ganska pigg trots hosta. Sen ska jag skriva. Har börjat på ännu ett bilderboksmanus. Det är så roligt att skriva för små barn. Finns inga hinder för fantasin. Ungdomsmanuset och romanen får stå tillbaka lite, för nu är det så roligt och givande att skriva manus för dom små.
/ Maria

20120926-095837.jpg

20120926-095847.jpg


Kommentarer


  1. Emm september 26, 2012 on 5:40 e m Svara

    Mysbild! Hoppas du får en fortsatt behaglig vecka. Kram

  2. Ingrid september 26, 2012 on 5:57 e m Svara

    Krya på sig lilla Evald,jobbigt med hosta för de små.Hoppas att du får sitta lite i lugn
    och ro med att skriva en stund.
    Mvh:Från ett mycket regnigt Hallandskust.(Ingrid)

  3. Therese september 26, 2012 on 6:38 e m Svara

    Detta regn verkar hålla hela Sverige i ett stadigt grepp! Ja, det känns skönt att veta vad det är och du skrev redan för länge sen om att det kunde vara detta. En mamma vet sånt 😉 Har du skrivit något på bloggen eller annat forum om just detta? Behöver läsa på och lära mig nu hur jag ska hantera detta och allt man kan hitta är till hjälp! Har du goa recept eller andra tips om vad dina barn tycker om så får du gärna tipsa!

  4. Barbamamma september 26, 2012 on 7:27 e m Svara

    Gullig bild på Evald! Hoppas du fick en fin dag trots starten KRAM

  5. Helena september 26, 2012 on 8:08 e m Svara

    Hoppas Evald mår bättre. Kram och var rädd om er!

  6. Sanna Juhlin september 29, 2012 on 5:43 f m Svara

    Åh, du gör det mer än bra. Jag vet känslan själv när man stressar upp sig och tror att hela världen går under om man inte går allt perfekt. Jag har två och du har nio…nåja, de större klarar väl sig själv bra, men jag tror ändå man som mamma bollar schema och struktur i skallen hela tiden trots det. Vad roligt att du mitt i allt vardagsbestyr kan ge dig själv tid till att tänka och skriva. Jag tycker du gör helt rätt som följer de manus du känner för och tar emot de idéer som öppnar sig för dig. Just nu sörjer jag min roman och har inga idéer till någon ny bok. Mina tankar är kvar i den jag skrev sist. Gjorde ett barnmanus med bildmanus härom sisten men har drabbats av värsta dåliga självförtroende helt plötsligt och tycker inget jag skriver är bra nog. Jag märker också att de som recenserar tar sig tid och skriver längre förklaringar än bara vanliga standardbrev nu för tiden. Kan vara att de anser mig mer etablerad och därför får jag en förklaring – som man alltid gnällt om att man vill ha men när man äntligen får uppmärksamheten så svider den när kritiken väl kommer. Fick mina första tre svar förra veckan och nu lär det väl dröja innan nästa kommer då ALLA är på bokmässa känns det som. Kan längta tillbaka till första åren då man bara skrev av naturlighet…nu vet jag så mycket om marknaden, förlagen och har kunskapen om böcker att det ibland stör min kreativitet och önskan om de böcker som jag vill skapa. Lite tråkigt faktiskt…
    Kram Maria och ha en härlig helg med din fina familj. Hoppas lille kryar på sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna