VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Recept chokladpaj

CHOKLADPAJ.

Pajen tar ca:1timme och det blir ca 10 bitar. Ugnen ska ställas på 175 grader.

PAJDEG.

3 dl Vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk strösocker
100 gr smör
1 ägg

FYLLNING.

200 gr mandelmassa
50 gr smör
2 ägg
2 msk mjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver

GARNERING.

Choklad.

PAJDEG.

Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och smör med elvisp. Tillsätt ägget och fortsätt vispa till en jämn deg.
Tryck ut degen i pajformen.

FYLLNING.

Rör ihop mandelmassa och smör med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i mjöl, kakao och bakpulver till en jämn smet. Häll fyllningen på pajdegen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30 minuter.

Låt pajen kallna.

GARNERING.

Smält choklad och bred ut den över pajen. Vi använde oss av Marabou mjölkchoklad.

20120923-165251.jpg


Kommentarer


  1. Amy's piece of cake september 23, 2012 on 9:59 e m Svara

    Så gott med chokladpaj, mums!

  2. Barbamamma september 24, 2012 on 4:13 f m Svara

    Ååh så gott det låter! jag ska överge tanken på att jag aldrig bakar för den här kakan verkar värd det:-)Tack för receptet!

Lämna ett svar till Amy's piece of cake Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna