CHOKLADPAJ.
Pajen tar ca:1timme och det blir ca 10 bitar. Ugnen ska ställas på 175 grader.
PAJDEG.
3 dl Vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk strösocker
100 gr smör
1 ägg
FYLLNING.
200 gr mandelmassa
50 gr smör
2 ägg
2 msk mjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
GARNERING.
Choklad.
PAJDEG.
Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och smör med elvisp. Tillsätt ägget och fortsätt vispa till en jämn deg.
Tryck ut degen i pajformen.
FYLLNING.
Rör ihop mandelmassa och smör med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i mjöl, kakao och bakpulver till en jämn smet. Häll fyllningen på pajdegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30 minuter.
Låt pajen kallna.
GARNERING.
Smält choklad och bred ut den över pajen. Vi använde oss av Marabou mjölkchoklad.
Så gott med chokladpaj, mums!
Ååh så gott det låter! jag ska överge tanken på att jag aldrig bakar för den här kakan verkar värd det:-)Tack för receptet!