Kom ihåg mig

Recept chokladpaj

CHOKLADPAJ.

Pajen tar ca:1timme och det blir ca 10 bitar. Ugnen ska ställas på 175 grader.

PAJDEG.

3 dl Vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk strösocker
100 gr smör
1 ägg

FYLLNING.

200 gr mandelmassa
50 gr smör
2 ägg
2 msk mjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver

GARNERING.

Choklad.

PAJDEG.

Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och smör med elvisp. Tillsätt ägget och fortsätt vispa till en jämn deg.
Tryck ut degen i pajformen.

FYLLNING.

Rör ihop mandelmassa och smör med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i mjöl, kakao och bakpulver till en jämn smet. Häll fyllningen på pajdegen.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30 minuter.

Låt pajen kallna.

GARNERING.

Smält choklad och bred ut den över pajen. Vi använde oss av Marabou mjölkchoklad.

20120923-165251.jpg

2 Responses to “Recept chokladpaj”

  1. Så gott med chokladpaj, mums!

  2. Barbamamma skriver:

    Ååh så gott det låter! jag ska överge tanken på att jag aldrig bakar för den här kakan verkar värd det:-)Tack för receptet!

Leave a Reply