Kom ihåg mig

Skottlossning.

Då har det hänt igen. Var inte långt mellan gångerna. Mitt i bostadsområdet, inte långt från flera lekplatser, inte långt från en skola, mitt i kvällstrafiken, mitt bland gåendes som ska hem, i närheten av ett stort köpcentrum – där sent kvällshandlande människor skyndat hem i bil eller till fots. Jag talar om skottlossningen som ägde rum här i Norrköping i veckan.
Vi bor inte långt ifrån platsen där det hände. Vi handlar flera gånger på Willys eller Kvantum som ligger i den stora Gallerian. Våra barn har kompisar som bor i området . Gallerian ligger mitt i bostadsområdet. Precis vid utfarten till parkeringen som går i hop med en rondell hände det. Flera gärningsmän började skjuta på varandra vid 20,00 på torsdagskvällen.
Tanken slår mig att någon av mina tonåringar kunde ha varit där i närheten och träffat vänner, nu var dom inte det , men tänk om. Tänk om ett skott hade träffat oskyldiga, tänk om en förare i bil i rondellen hade blivit skjuten genom bilrutan? En otäck händelse som ger många OM. Nu blev tack och lov inga oskyldiga skadade. Men hur går det nästa gång något sådant händer i vår stad eller någon annanstans ? Det är svårt att skydda sig mot denna typen av brottslighet. Oskyldiga kan lätt bli drabbade.
Jag tycker ändå att vi bor i en lugn stad. En riktig arbetarstad enligt traditionen. En stad med stolthet som samtidigt har grupper som är socialt utsatta. En stad som har invånare som månar varandra. Att det sker två skottlossningar på mindre än en månad i Norrköping, en mitt på drottning gatan under Augusti festen ( med massor av festsugna människor på gatorna) och nu ännu en i ett bostadsområde är riktigt otäckt.
Vad händer nästa gång? /Maria

20120909-103524.jpg

20120909-103538.jpg

20120909-103610.jpg

5 Responses to “Skottlossning.”

 1. Louise skriver:

  Usch ja, Maria! Många ”OM” far genom huvudet när sådant här händer. Vi är ju dessutom inte så vana vid liknande brott i Sverige över huvud taget, trots att det har hänt oftare nu jämfört med ”förr”…
  Däremot har jag inte riktigt samma bild av vår stad som ”lugn”. Arbetarstad med stolta anor och unik historia är ju helt riktigt. Men vi har i flera decennium – och i förhållande till stadens storlek – varit en utsatt stad vad det gäller brottslighet. Vi har hamnen (med allt vad det innebär) och vi har kraftiga kulturkrockar. Det finns mycket mörk aktivitet som vi helt enkelt inte vill veta något om. T.o.m. ute i ytterområdena har det varit skottlossning under senare år, och anlagda bränder som man bara kan spekulera i varför de inträffar, men som man ändå kan ana orsaken till …
  Handeln med droger är bara ytterligare en vidrighet som försiggår närmre än man vill kännas vid …
  Det är otäckt … man blir ledsen … och man blir orolig för barnen och deras framtid …

  Ändå vill man inte ge upp tron på människorna. Vi som vill hålla hoppet vid liv, vi försöker leva i den tron. Och det vi kan göra är att försöka förmedla samma framtidstro till våra barn. Kanske kan det sprida sig som ringar på vattnet så att ondskan i världen inte tar överhanden …

 2. Monica (gocka) skriver:

  Ja usch vad otrevligt, förstår din rädsla och oro. Och detta OM som man ältar fram och åter, det tär på en.
  ”OM” finns inte sa alltid en kompis till mig när vi var små, för om ”OM” fanns skulle jag vara rik! Men det känns inte så tröstande i sådana här fall, för OM finns verkligen och OM gör ont ibland.
  Kram.

 3. Barbamamma skriver:

  Det är otäckt, här på orten har det inte varit så men i den stora staden i närheten händer en hel del..ett tag ville jag knappt ta med mig barnen in för det var så mycket som hände och min dotters pojkvän bor i ett oroligt område, han ska flytta men jag blir lite rädd när jag tänker på att hon rör sig där. KRAM

 4. Eleonore skriver:

  Det är ju riktigt otäckt när sånt händer, speciellt när det är så nära inpå ens trygga hem! Håller tummarna för att det var sista gången nu!

 5. Ingrid skriver:

  Ja,det är skrämmande att det finns så mycket vapen i omlopp numera.

Leave a Reply