VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

I bokens värld.

I kväll har vi haft en mys-läs-stund små grabbarna och jag. Hjalmar valde Richard Scarrys bok: Togikt och Roligt hela dan.
Det blev lite av en nostalgitripp :) Det blev ett trevligt återseende av figurerna Mamma Björn, Uffe Varg. Fabian Babian , Harry och Dagge. Jag gillade hans böcker just för att uppslagen är så fantastiska med alla detaljrika illustrationer. Det finns alltid något nytt att upptäcka på sidorna. Berättelserna är korta vilket gör att barnen inte tröttnar och det går utmärkt att läsa en saga per kväll.
Hjalmar blev väldigt engagerad i boken och tyckte så klart att det var spännande att en berättelse hette: Hjälpsamma Hjalmars mekaniska verkstad :)
Det finns många skatter i boklådorna att ta fram som Lilla systerkanin, Maxböckerna , Astrid Lindgren såklart där jag framförallt gillar: Bröderna Lejonhjärta, Mio Min Mio dom jag tyckte var väldigt spännande. När jag blev äldre så var det Fem böckerna och bokserien om Kitty som lästes. Det fanns även en bokserie om tjejen Lotta som jag läste i 12års åldern. Riktigt roliga böcker. Kommer inte ihåg författaren, men dom böckerna hade jag ärvt av min mamma.
Vilka var era favoriter?

20120903-220943.jpg

20120903-221004.jpg

20120903-221015.jpg


Kommentarer


 1. Barbamamma september 4, 2012 on 4:08 f m Svara

  Richard Scarry är toppen för yngre barn, vi kunde sitta länge och bara prata om bilderna, när pojkarna blev större så skänkte jag den boken till jobbet och så blev det likadant där.
  Jag minns inga sagor från att jag var liten men fröken läste en bok som hette ”Modiga Mindre Män” Och även Mio Min Mio…det var spännande. Bröderna Lejonhjärta läste jag själv. Femböckerna var stora favoriter de var så spännande!
  Maxböckerna gillar jag att läsa för de minsta barnen, de handlar om deras värld:-)
  KRAM

  • husetfullt september 5, 2012 on 5:59 e m Svara

   Det finns så många bra böcker att det är svårt att välja:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna