VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Evald

Evald

Evald

Den 23 april så föddes vårat 9:e mirakel. En alldeles perfekt liten kille som vägde 3265 gr och var 50 cm lång. Evald var längst av alla syskonen vid födseln. Dom andra har varit mellan 46-49 cm. I syskonskaran så var han även gaska tung, bara Cornelia och Elias som vägt mer.  Våra barn har vägt mellan 2600- 3550 gram.      Evald alldeles nyfödd.         Under graviditeten mådde jag bra, ovanligt bra under  sista halvan. Jag brukar annars bli sjuk med högt blodtryck, yrsel, huvudvärk mm. Evalds förlossning var också den som var den som jag upplevt som lättast. Såklart en otrolig smärta , men jag var med hela tiden och hade ett underbart stöd av barnmorskorna och läkaren. Danne var en klippa som alltid.      Jag har haft blandade förlossningar, väldigt snabba Inez föddes på 2,5 timmar från första värken . Elias och Hjalmar föddes med akut snitt eftersom moderkakan lossnade. Arvids förlossning var en ren mardröm. Den var långdragen , smärtsam, och jag nekades bedövning. Jag har alltid blivit igångsatt pga risken att bli sjuk.  Inför Evalds förlossning var jag faktiskt rädd, att de skulle bli samma upprepning som när Arvid kom till värden.  Läkaren hade lovat mig fullt stöd och bedövning om jag ville, han lovade mig också att inte öka droppet   för snabbt om det inte var nödvändigt. Med Arvid hade jag ingen paus mellan värkarna   och jag nekades beövning pga att jag gjort två snitt. Den förlosninge slutade med att jag grät och skrek efter att bli snittad.  Arvid kom ut den vanliga vägen men det var oerhört jobbigt.   Evalds förlossning blev perfekt. Droppet ökades i en jämn takt , jag fick bedövning och jag kände att jag hade kontroll  hela vägen trots en oerhörd smärta. Nu har jag fött två barn med akutsnitt, två Barn med olika bedövningar och fem barn utan bedövning, bara med lustgasen.    Jag minns förlossningarna med bedövning som allra bäst  , därför att jag kunde vara med på ett annat sätt, smärtan tar inte över helt- utan bara nästan.    / MariaEvald ca:1 dygn gammal2,5 månader.

 

 

 


Kommentarer


 1. Monica (gocka) juli 24, 2012 on 4:39 f m Svara

  Hej Maria!
  Gud vilken liten guldklimp ni har fått! Vad skönt att det gick så bra och att du mådde så bra under graviditeten! Tråkigt att du flyttar bloggen, men jag förstår dig, känns ju så himla osäkert. Ha en fortsatt bra sommar.
  Kram.

 2. Sanna Juhlin juli 24, 2012 on 4:40 f m Svara

  Hej Maria!
  Grattis ännu en gång till goklimpen. Vad härligt att förlossningen gick så bra. Du har fixat till en jättefin blogg. Jag ska bara lära mig att lägga till alla mina favoritbloggar. Har inte orkat sätta mig in i alla detaljer ännu. Huvudet fullt av tenta.
  Kram!
  Sanna

 3. zita o hugo juli 24, 2012 on 5:54 f m Svara

  Hej!
  Här är du ju :) tack detsamma fin blogg, ska jag läsa lite :)

  Ha det så bra // Zita

 4. Barbamamma juli 24, 2012 on 6:04 f m Svara

  Nejmen lilla godingen då så liten och gullig man kan vara:-) )
  Precis som du har jag olika erfarenhet av förlossningar, 4 olika upplevelser. Den första var en igångsättning och oerhört tuff trots bedövning, på den tiden blev man förlamad av ryggbedövningen och jag upplevde det traumatiskt. Min andra förlossning var riktigt bra, min dotter föddes med bara lite hjälp av lustgas och varma bad, visst gjorde det ont men det var uthärdligt. Tredje förlossningen var smärtsammast, det gjorde så sjukt ont att jag grät och bad och skrek och kräktes, det var långdraget och jag fick ingen smärtlindring. Först var det för tidigt, sen hittade de inte läkaren och till sist var det försent. Min allra sista var rena lyxen, han föddes med kejsarsnitt och det gjorde inte ens ont efteråt….:-)
  Så olika det kan vara KRAM

 5. madelein-sexbarnsmamma juli 24, 2012 on 7:13 f m Svara

  Urgullig liten kille!
  Jag har fött alla utom första utan bedövning (bara lustgas). Jag valde att föda utan eftersom bedövningen inte fungerade i tid (det gick snabbt) så jag fick bara det dåliga, dvs svårt att gå efteråt och jag ville inte riskera samma sak igen eftersom det ändå inte tog bort smärta 😛
  Vad skönt att det gick bra!!

 6. Stolt Mamma till sju juli 24, 2012 on 8:09 f m Svara

  Sikken goding ♥

  Jag är imponerad Maria att du ändå ”vågat” flera barn…
  Jag får väl säga att jag har haft lyx med mina sju.
  Klarat mig utan bedövning med alla.
  Sen har ju erfarenheterna varit olika eftersom olika barnmorskor och läkare funnits på plats. När vi fick Oscar (nr 6) fick jag göra två UL på 30 min för de fattade inte varför hans hjärtljud gick ner, nä tacka fasen för det när jag hade värkar.
  Han föddes därför i UL Salen…
  Efteråt sa de: Vi trodde inte du hade ont och värkar???
  Sista förlossningen var helt fantastisk, vilken personal och tur var det eftersom han hade gomspalt.

  Kramis.

 7. ♥ Sojka ♥ juli 24, 2012 on 8:52 f m Svara

  Grattis till miraklet! :)

 8. Teres juli 25, 2012 on 5:48 f m Svara

  Alltid så härligt med förlossningsberättelser! Så söt han är, grattis!! Lite avis är jag, som det ser ur nu så bör jag inte bli gravid igen =/ Håll en tumme för att läkaren ok:ar en graviditet till nästa vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna