Skärmdump 2014-09-16 05.00.09 Skärmdump 2014-09-16 05.00.31

Här har ni en bild på vad jag såg på min Facebook när jag vaknade.
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men en sak är säker och det är att jag inte behövde tänka efter innan jag tog bort den här personen som vän, Jag vill inte ha skit på min Facebook.

Jag kan tycka att alla får tycka och tänka precis som dom vill, men när det gäller att agera och när så många kommer drabbas av ditt val så tycker jag verkligen att man ska tänka om, iaf inte vara så trångsynt och faktiskt tänka efter och veta exakt vad man håller på med och vad konsekvenserna blir.

Som tex, kommentaren om att personen vill rösta på SD för en händelse, den personen skulle behöva tänka om, sluta ha fördomar och  faktiskt inte dra alla över en kant. Jag beklagar verkligen det som hände personens vän, det är fruktansvärt och sjukt och personen har all rätt i att känna hat mot de 10 personerna som gjorde det här.. Men kom igen? Att det blir ditt argument att rösta på SD? Då gäller det att tänka om rejält, det håller lixom inte?
Tänker den här personen att eftersom att det var 10 utlänningar som mördade vännen så borde alla åka ut, jag förstår inte hur det går ihop?
Personen skrivet ju att den inte har något emot utlänningar för det, men direkt efter skriver den ”heja SD”. Sedan att hon ens nämner det där med 10 utlänningar i en sådan här status,  måste ju det vara en av anledningarna till att den vill rösta på SD? har jag fel så får ni gärna kommentera och förklara för mig.

Jag gillar inte att prata eller skriva statusar eller liknande om politik och så, men det här gjorde mig upprörd och jag känner nu att jag måste dela med mig. Jag blir lixom ledsen att läsa det här, jag blir ledsen att folk kan tänka så som SD gör, det är så mycket som är omänskligt i de partiet och att dom ens kan få några på deras sida gör mig ledsen. Men det är ju bara min åsikt, jag säger inte att det är rätt eller fel att tycka som SD, eller jo det är fan lite fel.

Nee jag trodde att den här dagen kunde vända och bli en bra dag men nu är det fan kört, jag blir bara så arg eller nee jag blir fan besviken på mänskligheten.  #fuckSD #allaärbrasomdomär #manfårälskavemmanvill

Kärlek, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Anna

  De kommer inte att överleva i längden! Ljuset vinner alltid!

  Bra att du tar ställning!

  URL:
 2. Postat av: Olivia

  Jag blir så glad av att du som många andra bloggare tar upp skandalen med SD. Det är förtvivlande att de fick så många röster. Ni har dessutom chansen att påverka era läsare.

  Förövrigt är du en otroligt vacker tjej! :)

  URL:
  • Postat av: ellinorbjurstrom

   HEjsan!
   Jaa jag har inte velat ta upp det tidigare, men nu fick jag nog.

   Tack vad snällt av dig!
   Kram, Ellinor

   URL:
 3. Postat av: Mona

  Väldigt fint skrivet! Blir varm om hjärtat när jag ser sånt här. Folk som faktiskt är storsinta med ögonen öppna.
  Jag är själv född här men eftersom att jag har ett utländskt utseende så har jag under framförallt mina skolår stött på en del rasism, mest från lärare faktiskt. Och Trots att många har röstat på sd i år så känner jag mig ändå stolt över Sverige för vi har faktiskt fantastiskt trevliga människor här! Majoriteten av svenska folket är ju inte rasister. Det är oftast bara en obildad småsint person som lever i sin lilla bubbla som är det, Folk som föredrar att se folk som ”pack” istället för individer.
  Själv har jag noll respekt för extremism i all dess form för den hotar vår demokrati. Rasism är extrema ideologier, religiösa diktaturer det med (som tex isis). Vad alla dessa extremister har gemensamt är hatet. Men kärleken är starkare än hatet och med kärlek ska vi vinna.

  Fortsätt sprida kärlek och kunskap Ellinor :)

  Kramar / M

  URL:
 4. Postat av: Mattias

  En massa lågutbildade socialfall som inte vet bättre.
  Heja SD, ni har ett såååå komplett partiprogram.

  URL:
 5. Postat av: Nattis

  Nu måste jag bara fråga. Du tycker inte du ger ut dubbelmoral när du skriver som du gör. Längst ner skriver/hashtaggar du att SD är fel, ”fuckSD” och direkt efter det hashtaggar du ”allaärbrasomdomär” ”manfårälskavemmanvill” Låt dom som röstat på SD få göra det då utan att dömma dom, annars kan du ju sluta hashtagga ”manfårälskavemmanvill” när du ändå inte står för det.

  URL:

Lämna en kommentar