Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Jag sprang för livet idag

Igår postade jag denna bild på Instagram där jag heter hejamamma. 

  
Jag hade den 21-åriga kvinnan i tankarna. Hon som mördades när hon sprang på ett elljusspår för några dagar sedan. Direkt efter ett sådant dåd kommer diskussionerna igång om hur vi ska akta oss när vi rör oss utomhus. Anpassa oss efter galningarna. 

A.l.d.r.i.g. 

Jag böjer mig aldrig för dem. 

Istället för att prata om hur kvinnor ska förändras och vara mer försiktiga bör vi prata om hur vi anpassar våra barn och kanske framförallt våra söner för världen. Vi kanske ska prata om hur män behöver förändras. 

Det finns alldeles för många män där ute som fortsätter trycka ned flickor och kvinnor. Och ärligt talat; är det inte dags för männen att kliva fram mer och ta sitt ansvar? Ta sitt ansvar för att säga stopp när andra trycker ner och förminskar kvinnor. Det händer varje dag men det är när vi erkänner det som det går att förändra.  

Det är när männen också blir delaktiga i arbetet för jämställdhet som vi verkligen kan förändra. 

Jag kommer att fortsätta springa på kvällar. 

Jag kommer att fortsätta springa ensam. 

Jag vägrar anpassa mig efter rädsla och idioter. 

För att vara lite extra tydlig: Jag menar verkligen inte att alla män är idioter eller trycker ned kvinnor. Det finns oerhört många bra män. Jag menar bara att feminism och arbetet för jämställdhet inte bara kan komma från kvinnor och ett fåtal män. Alla behövs för att samhället ska förändras. 

Ett politiskt inlägg som kommer från vår rätt att träna hur och när vi vill. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *