Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Less Is More med Haglöfs

Haglöfs är ett märke som började sin historia redan 1916 då man började med att tillverka ryggsäckar. För mig har Haglöfs alltid varit ett märke jag förknippar med kvalitet. Jag har fortfarande kvar en Haglöfs TIGHT ryggsäck som jag fick av mina föräldrar när jag var 16. Det är 20 (!) år sedan och den är fortfarande hel och en trogen följeslagare på familjens resor. 

För ett par veckor sedan var jag hos Haglöfs i deras brandstore inne i Stockholm. 2014 nylanserades nämligen deras LIM-kollektion. Less Is More, alltså. Kollektionens syfte är att minimera vikten på din utrustning. 

  
På bilden ser du skor, tunn fleece, byxor, sovsäck, dunjacka och ryggsäck. Tillsammans väger det 1,5 kg (!). Lättvikt och hållbarhet i balans. 

Det man kanske inte vet om Haglöfs är deras fokus på miljö och hållbarhet. De är till och med världsledande. Deras produkter innehåller inga farliga kemikalier och de kräver också bra förhållanden för de som tillverkar produkterna. 65 % av sålda produkter har Blue sign. Det har med både avsaknad av farliga kemikalier och att tillverkarna har bra arbetsförhållanden att göra. 

1997 kom Haglöfs LIM första gången. 1998 köpte jag en jacka från den kollektionen. Den använde jag tills den tog slut. Nu har jag fått testa en ny LIM-jacka.    

 

Underbara färger. Vi ska nog funka bra ihop. Jag har även fått den nya LIM-ryggsäcken. En 25-liters som snabbt vann mitt hjärta.    


Den diskreta designen gör att den får följa med både till kontoret och på äventyret. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *