Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Skidtest: Atomic Skintec

Hur börjar man lämpligast en påskafton när man är i fjällen och har semester? Ja, man jan ju ställa väckarklockan på klockan 7, kliva upp innan alla andra och bege sig till närmaste skidstadion. Kanske inte passar alla men i mina ögon var det en underbar start på dagen. 

 

Innan jul var jag på en pressträff där jag  fick information om de vallningsfria skidorna från Atomic: Atomic Skintec. Fästet utgörs av en sorts ”päls” som ska ge dig fäste i cirka 80 mil innan det behöver bytas ut. Skidan som är redo när du är det, fritt översatt från deras hemsida. Ingen förberedelsetid, bara att gå ut och åka. Låter bra men funkar det för en kräsen skidåkare?

 

Jag var nästan själv ute i de välpreparerade spåren. Solen hade gått upp och ute i skogen var det alldeles tyst förutom mina stavtag. Fästet var fantastiskt, det släppte inte ens i uppförsbackarna. Glidet var också riktigt bra. Kändes inte som att pälsen satte käppar i hjulet för ett bra glid. 

   

Bra fäste och bra glid tillsammans med det faktum att vallningsfritt är riktigt smidigt ger ett gott betyg. Icke att jämföras med gamla sortens vallningsfria skidor med andra ord där det varken är hackat eller malet. 

Jag, som gillar att skejta, testade även detta. Det funkade inte så bra men å andra sidan är det inte meningen att man ska skejta med längdskidor avsett för klassisk åkning. 

Jag fick också ett par pjäxor från Salomon. Jag var lite orolig för skavsår, vilket jag får från mina gamla pjäxor, men jag oroade mig i onödan. De nya pjäxorna var riktigt sköna och satt som en smäck. Lätta att sätta på och dra av och ger ett bra stöd. 

 

 

 Det blir nog en repris på detta imorgon bitti. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *