Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Skotest: Merrell All Out Charge

Häromdagen fick jag hem ett par Merrell All Out Charge. Det är en trailsko, dvs för löpning i terräng. Trailskor har sällan ett pronationsstöd eftersom löpning i terrängen sällan innebär ett problem för pronerande löpare. Det är betydligt mindre hällöpning vid traillöpning. Således är denna sko från Merrell en neutral sko. Den har 6 mm drop (höjdskillnad mellan tå och häl) vilket är ganska litet.  Kan jämföras med en av Asics storsäljare Cumulus som har 10 mm drop. 



Sulan ger ett bra grepp mot underlaget:

Detta beror delvis på skårorna i greppytan som ”delar” sig och på så sätt greppar fast bra i underlaget. 

Jag tog mig ut på en kort testrunda imorse. Sprang bara 7 km då det var mitt första löppass efter över två veckors vila. Eftersom jag ville testa skorna i terrängen sökte jag mig till skogen och sprang på både stora och små stigar. 





Solen, alltså… Where have you been?

Vad tyckte jag om skorna? För det första är de väldigt sköna. De sitter otroligt skönt på foten. Den förhållandevis låga dropen stimulerar till natural running dvs, väldigt förenklat, ger utrymme för en friare rörelse för foten och underlättar mellanfotslöpning till skillnad från hällöpning. Det är lätta skor med ett bra grepp. Kan bli en trailfavorit. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *