Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Vilken är den bästa löpningen?

I tisdags hittade jag och maken spontant en möjlighet att springa tillsammans. Underlaget var isig snömodd och vädret var snöblandat regn. Kanske inte det mysigaste löparvädret men helt ok när man kommit igång. Speciellt när man har bra sällskap.

(null)

Alldeles nyss klev jag av löpbandet efter att ha sprungit 30 minuter stege; öka farten var 5e minut där de sista 5 (innan nedvarvning) är spyjobbiga. Maken är i Arvika för att springa Arctic Ultra (16 mil) och Storeman är med som support. Efter att ha hämtat småkidsen gick vi hem. De fick välja en film att titta på och mamma fick springa på löpbandet. Win/win. Visst, TVn som barnvakt men det händer inte ofta. Idag var detta den bästa lösningen. Mamman behövde springa och då fick hon det.

(null)
Klar!

Löpbandet dissas ibland som sämre löpning. Vi klagar på att det inte är naturskönt, att det inte ger lika mycket som löpning utomhus etc. Visst, löpbandet är ”lättare” eftersom du inte stöter på terräng, backar, väder osv som naturligt är mer krävande men den bästa löpningen är den som blir av, eller hur? Ibland funkar det bättre med familjelivet, ibland vill man inte ut i snöstormen och så vidare. Dessutom, om du vet att det av någon anledning blir en date med löpbandet och det inte känns stimulerande; känns det bättre eller sämre att tänka och prata negativt om det?

För mig är mitt löpband ett fantastiskt komplement till min huvudsakliga löpning som sker utomhus. Den ger inte samma naturliga motstånd som löpning utomhus men den ger mig bra träning ändå. Det viktiga är vad Du tycker om, vill och som fungerar för dig. Inget annat.

Nu hoppar jag in i bastun!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *