Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Hitta din rumpa!

Ett ganska vanligt problem vid träning är att det kan vara svårt att få kontakt med sätesmuskeln. En så stor muskel på kroppen är viktigt att ha med sig vid träning, tävling och rörelse överhuvudtaget. Den stora Gluteus maximus ger oss kraft framåt och de mindre musklerna ger oss ett stabilt bäcken.

Att ”väcka” sin kompis rumpan och hitta kontakten görs med fördel genom styrketräning. Jag brukar alltid råda kunder att tänka på den muskel de ska träna eller fokusera extra på under en övning. Detta kombineras med fördel med att klappa lite lätt på rumpan i det här fallet. Låter kanske fånigt men det är inte alls tokigt.

Det är vanligt att vi lätt kopplar på framsida lår och låter rumpan lata sig. Därför är det bra att hellre lätta på vikterna och hitta andra övningar än typiska knäböj och utfall för att hitta fram. Mina favoriter för att hitta sätet är enbensknäböj, eller pistols som de också kallas, eller en övning jag kallar ”skosnöret” bara för att man ska komma ihåg att glida ut med ovandelen av foten/skon. De kan också kallas sidoutfall.

(null)
Enbensknäböj
Enbensknäböj brukar jag köra på en bänk för att komma ned så långt som möjligt, trots min stela rygg. Vill man kan man givetvis ha en vikt i händerna. Jag tycker dock det är viktigt att fokusera på rörligheten och kontakten för att inte musklerna ska ”slarva” och glömma rumpan.

(null)
Skosnöret/sidoutfall
Tyngden på foten du står på. Det andra benet ska glida ut så långt du kan. Långsamt och kontrollerat.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *