Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Det är så lätt att vara elak

Kastade ett öga på en lång tråd på jogg.se. Det borde jag inte ha gjort. Där slängde många, inte alla, ur sig syrliga, arga, elaka kommentarer om hur jag överlåtit min plats till maken på lördagens Tunnellopp. Jag är tydligen korkad, mina resultat från löpning diskuteras. Man diskuterar även när man kan få överlåta platser. Hur bra får den man överlåter till vara egentligen? Är hon bra eller, den där Jessica Falk? Vad är det för hemsk människa?

Jag kan meddela att den där Jessica Falk är alldeles fantastisk. Tänk att det kan hon vara trots att hon ”bara” springer maran på 4:30. Tänk att det kan hon vara trots att hon begick en sådan dödssynd som att överlåta sin plats till sin make.

Och vet du, jag är en människa med känslor.

Förmodligen borde jag bara strunta i alla elaka kommentarer, diskussioner kring mig som person och kring mina idrottsliga resultat. Döda diskussionen. Då skulle de där som kommer med elakheter hitta nån ny att hoppa på.

Men nej. Jag blir så less!! Det är alldeles för enkelt att hoppa på folk på nätet. Själv blir jag väldigt sällan utsatt men andra jag känner, som är mer under offentlighetens ljus, får ta så mycket mer. Spy galla utan en tanke på den som tar emot. Och vi sitter tysta och ser på.

Det handlar inte om att man inte får ha synpunkter. Det handlar om hur man gör det. Hur man formulerar sig. Diskussioner är bra, spekulationer och påhopp är inte bra. Jag tycker faktiskt inte att man, som i mitt fall, plockar en kvinna som man sedan spekulerar kring på ett forum på nätet. Pratar om, i mångt och mycket, elaka ordalag i tredje person. Kalla mig naiv men jag tycker inte det. Så är inte jag uppfostrad och skulle inte önska det åt nära och kära. Skulle du?

Det är nätets baksida.

Jag skulle kunna spy ur mig allt dåligt jag tänker om dessa människor men då är jag inte bättre själv. Jag säger istället: Se till att få en kram och spring längre så blir du snällare om du inte redan är snäll. Jag har massor med kramar om du behöver en. Skulle nog behöva en själv just nu. Tur att jag har ett gäng här hemma som gärna bjuder på en!

IMG_1200.JPG

IMG_1591.JPG
Arrangörerna för Tunnel Run är som sagt underrättade. Redan innan ”diskussionen” kom igång. Så klart.

5 reaktioner på ”Det är så lätt att vara elak

  1. Hej Jessica, gud vilka underbara barn du har, riktiga solstrålar är dom. Jag har själv tre stycken hemma (12, 8 och 5) och det är ju underbar fantastiskt kul varje dag.

    Du har rätt i att folk på jogg.se är lite upprörda, och jag tror att det som Gabriel Littson skriver där är ganska huvudet på spiken. Problemet är inte att du överlät din startplats – för det var det säkert 5.000+ andra som gjorde. Det blir tokigt när den som springer i ditt namn vinner motionsklassen för damer, och kommer in som femte kvinna inklusive elit.

    Det fanns många andra kvinnor där i lördags som tränat, satsat och har rätt till sin placering, men de har fått en position lägre – på grund av att ”Jessica Falk” var en man. Det är, skulle jag vilja säga, lite unfair.

    Jämför att jag anmäler mig till rullstolsklassen, men springer med mina ben och vinner den. Tror du inte de som åkte rullstol skulle bli lite irriterade? Därför tror jag det är viktigt att du stryker ditt resultat och ser till att alla de 20.000+ kvinnor som gjorde en ansträngning under lördagen får sin rätta resultat, dvs en plats bättre än de har idag.

    Med varma löparhälsningar
    Magnus

    1. Hej Magnus. Tack för din vänligt formulerade kommentar.
      Personligen tycker jag inte att man kan antingen tycka att det är ok att överlåta platsen så länge den som tar platsen är tillräckligt ”dålig”. Det är ok att tycka att man aldrig får överlåta men om det ska värderas får man nog lika många bedömningar som det finns människor. Det ok att man tycker att jag gjorde fel. Det är dock INTE ok att man, som på forumet, hoppar på mig som person: ”blond, ung trebarnsmamma som tydligen tror att världen kretsar kring mig”. Herregud! Det är mobbing, det är inte en diskussion.

      Tävlingen meddelades dessutom redan i söndags. Vet inte om de strukit mitt resultat ännu.

      Ha en fin kväll!

      1. Jag var kanske den som startade det hela med att säga att jag tvivlade starkt på att det verkligen var du som gjorde så bra ifrån dig i o med att dina maratider indikerar på att du inte riktigt är en 36 minuter-på-milen-löpare. Men för den sakens skull hånade jag absolut inte din tid! Utan det var bara ett konstaterande! Jag har läst din blogg lite sporadiskt just för att jag gillar den 🙂

        Klarar man att springa en mara är man en grym löpare oavsett ens sluttid. Ledsen att du uppfattade mitt inlägg som ett hån, det var inte alls min mening. Däremot håller jag med i vad Magnus ovan skrev, det blir lite olyckligt när resultatet påverkas så pass mycket. Men oroa dig inte, än så länge är resultatlistan inofficiell, när den ”riktiga” kommer ut är det säkert fixat 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *