Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Utmanande benträning

Jag får träningsvärk ganska lätt. Mina kollegor på mitt tjänstemannajobb blir förvånade eftersom ”du är ju så vältränad”. Träningsvärken beror inte på om du är vältränad eller inte. Vissa får det lättare än andra. Mer om träningsvärk HÄR.

Igår morse körde jag ett benpass. Jag kör alltid väldigt fokuserat och utmanar mig själv i min styrketräning. Träning är för mig en passion och så spännande. Det gör att jag aldrig kör ett styrketräningspass likt ett annat. Inte helt optimalt utifrån att utvecklas i en speciell övning. Chins är den övning jag numera kör regelbundet. Utöver det blandar jag ganska friskt. Det är för roligt att testa nya övningar och jag tränar ofta vad jag känner för med viss modifikation. Jag har alltid en tanke med min styrketräning och med det aktuella passet. Min styrketräning har syftet att ständigt utveckla en balanserad, skadefri och stark kropp. En kropp som klarar det jag kräver av den. Min styrketräning består till största delen av stora övningar som kräver att flera muskelgrupper jobbar ihop. Kroppen är ett system som ska jobba ihop.

IMG_1327.JPG
Idag känns det som att mina muskler i ben och säte jobbar emot mig. Jag kan inte ens gå normalt om så mitt liv berodde på det. Musklerna krampar totalt vid full belastning. Att gå nedför en trappa går bara om jag kan hjälpa till med armarna. Kanske är det lättare att glida ner på rumpan…? Men lite skönt är det 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *