Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

När motivationen tryter

Gårdagens styrkepass påminner mig om sin härlighet vid varenda rörelse som omfattar något med ben eller mage. Det är sådär så jag funderar på om det kanske är både enklare, snabbare och behagligare om jag kastar mig ned för trapporna istället för att ta ett trappsteg i taget. That feeling.

Imorse när jag vaknade var jag så osugen man kan vara på att träna. Jag ifrågasatte alla mina mål, hittade alla ursäkter i boken och bestämde mig för att absolut inte åka till gymmet innan jobbet. Aldrig! Fy så hemskt! Jag kanske tar det sen, i eftermiddag…. Väl nere vid frukosten började tankarna fungera igen, logiken trillade på plats och jag började helt enkelt vakna. Jag ville fortfarande inte träna men insåg det oundvikliga. Jag har ju ett mål med min träning och om mörka, trötta morgnar får vinna över mig, hur tar jag mig då till målet? OK då! Tänkte jag lite surt. Jag drar väl till gymmet då…

IMG_1089.JPG
Det är bara att göra och köra. Hoppa på tåget. Inte tänka. Det blev 8 riktigt bra 35-sekundersintervaller med en minuts vila mellan. Givetvis 10 minuters uppvärmning samt nedjogg. Därefter körde jag 5 set chins.

Vad gör man när motivationen tryter? Hur vinner man över det lata (?), oinspirerade huvudet? Man vinner alltid på att ha ett tydligt mål. Ett mål som är viktigt för mig, som betyder något. Man pratar om SMART:a mål (Specifikt, Mätbart, Accepterat, Realistiskt, Tidsbestämt). Gå tillbaka till det när du till exempel har en tuff morgon.

Jag går ofta tillbaka till känslan; hur kommer jag känna mig om jag har tränat? Om jag inte har tränat? Det trixet är ofta det som knuffar ut mig. Jag vill åt känslan.

Ska träningen alltid vara så himlastormande härlig och rolig? Jag vet inte en enda människa som precis alltid tycker att det är fantastiskt roligt att hoppa i träningskläderna och köra ett pass. Men vi vet ju att det är härligt att vara vältränade. Att orka med allt vi företar oss med; bära våra barn, matkassar, vardagen. Sen är det ju oftast väldigt skönt även under passet. Att svettas, slita, känna att jag jobbar för att bli lite starkare, vinna över oss själva. Det kräver att vi inte bara tränar när vi känner oss 100% motiverade.

Dessutom, känslan efter ett väl genomfört träningspass när vi innan var totalt omotiverade. That feeling! Jag vann!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *