Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

En halvmara bara sådär

Det är en skön känsla att veta att jag hyfsat lätt river av en halvmara (21km) löpning. Det är verkligen inte en självklarhet.

Efter ett sms till Marie ”ironlady” fick jag till sällskap på gårdagens långpass. Vi tog oss an varvet på Stockholm marathon men åt motsatt håll plus lite till. Vädret var perfekt; sol och lite vind. Inte för varmt.

20140811-175939-64779791.jpg
Tiden går så fort när man har sällskap.

På lördag tänkte jag springa 3 timmar. Vill du följa med?

Lägligt nog fick jag nya löparskor, dagen innan, från Hoka One One. Jag hade sett dem, någon vecka innan, på Runners Store och blev kär!

20140811-180340-65020776.jpg
Här är de bredvid mina löparskor från Vivobarefoot. Det skiljer mindre än man tror mellan dessa två skor. Skorna från Hoka är lika lätta som ett par vanliga löparskor och passar ett framfotalöpsteg pga att de bara har 6 mm drop, dvs skillnad i höjd mellan framfot och häl. Detta kan jämföras med mina raceskor från Saucony som har 4mm drop. Lite förenklat kan man säga att ju högre drop desto mer hällöpning utifrån skon sett. Det som skiljer är ju dämpningen. Hoka är ju väldigt dämpade, som du ser, och är ju framtagna för löpning på väldigt långa distanser.

Vad tyckte jag? Grymt sköna att springa långt i! Det är stimulerande för foten att springa i olika typer av skor. Därmed inte sagt att alla kan ha alla skor. Man ska givetvis göra en löpstegsanalys innan man köper löparskor. Själv varierar jag mellan att springa i barfotaskor, raceskor, teknikskor (som Newton som jag skrev om häromdagen) samt nu också Hoka One One. Det förstår jag är en möjlighet inte alla har. Det är dyrt med skor!

Vad har du för skor?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *