Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

#likeagirl

Har du hört uttrycket ”kasta/springa/slåss som en tjej”? Inte så mycket positivt i samband med det.

Just nu delas filmen #likeagirl på sociala medier. Du hittar den på Youtube om du vill. Givetvis är det en smart reklamkampanj men med ett mycket viktigt budskap. Både för tjejer och killar.

Låt oss neutralisera uttrycket. Det ska inte betyda något negativt men det ska inte heller få samma innebörd som att göra något ”som en man” vilket idag oftast är förenligt med höga krav. ”Ta det som en man” till exempel. För att män ska vara så fysiskt/psykiskt starka. Uttrycket ska ge kraft. Inte ta.

Här hemma tror barnen att pappa kan lyfta bilar och hus och att mamma kan vinna över pappa i brottning :). Hos oss är alla barnen övertygade om att de är ruskigt starka och att allt är möjligt. Vi kämpar för att det ska fortsätta vara så. Man kan göra nästan allt man vill. För att göra det måste vi kunna se invanda mönster och inse hur vi själva vidmakthåller stereotyper. Jag vågar påstå att vi alla bär på dem. Vi jobbar också mycket med att stärka deras självkänsla. Självklart får de veta när de gjort något bra men än viktigare är att påminna dem om hur bra de är, oavsett prestation. Inte helt lätt det där.

Idag har i alla fall jag tränat som en tjej!

20140629-185142-67902438.jpg
Om någon säger att jag tränar som en tjej, då säger jag Tack!

2 thoughts on “#likeagirl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *