Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Magen visar vägen

Jag gillar mat. Ingen hemlighet. Ju äldre jag blir desto mer intresserad blir jag av vad maten jag äter består av och hur den påverkar mig. Jag vill äta bra grejer och ser till att det mesta jag stoppar i mig är bra grejer. Utifrån mina mått mätt. Inga förbud, svartmålar varken kolhydrater, fett eller protein. Jag ”får” äta allt. Men inte alltid. Inte hur mycket som helst av allt. Jag har hittat en lämplig storlek på mina portioner och fördelning av näringsämnena. Godis slinker sällan ned numera. Inte för att jag förbjuder mig att äta det, jag har lyckats tappa suget efter det. Konstigare än så är det inte. Fikabröd skulle jag gärna äta varje dag men jag vet att jag inte mår bra av det. Det är inte det optimala bränslet för min kropp och påverkar mig ganska mycket negativt. Jag blir lite orolig i kroppen av socker. Alltså blir det kanske nåt fikabröd per vecka. Det klarar jag bra utan att må dåligt av det.

Jag har alltid haft en pansarmage. Aldrig stressmage, påverkades aldrig av konstig mat, stark mat. Men så blev stressen för hög vid ett tillfälle och numera är jag känsligare. Men också bättre på att lyssna till kroppen, fysiskt och psykiskt. Det blev lite som en gåva; ”Hej Jessica, nu är det dags att lyssna!”. Satte igång mycket i mitt huvud.

För ett tag sedan kontaktades jag av Godamagbakterier.se. Det är en hemsida som tipsar om just goda magbakterier som kan förebygga och lindra olika magbesvär. Ett av mina barn lider periodvis av förstoppning och här hittade jag information om vad vi kan tänka på generellt för att förebygga men också bota detta. Både mildare sätt och när situationen är mer akut. Bra tips jag gärna delar med mig av. Jag vet sedan tidigare att man ska röra på sig, äta fibrer och dricka mycket vätska för att hålla igång magen. Det jag inte visste var att för mycket kött i kosten kan påverka tarmrörelserna negativt. Detta eftersom kött innehåller väldigt lite fibrer och rör sig långsamt genom tarmarna på grund av allt det mättade fettet och proteinsammansättningen.

Magen är viktig och som sagt, ett bra signalsystem.

20140429-203039.jpg

I samarbete med Godamagbakterier.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *