Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Långpassen är min bas

Just nu, som min träning är planerad, är jag inne i en period med långpass varje vecka. Mina långpass är antingen 2 eller 3 timmar långa. Ansträngningen under passen ska vara låg, ca 70% av min maxpuls. Detta för att syftet med dessa pass inte är att träna hjärta/lungor utan att träna på att springa länge. Med långpassen vill jag förbereda min kropp; muskler, leder, ligament och huvud på att arbeta länge. Jag kan inte uppnå alla syften med alla pass. Ett och samma pass kan inte ge mig bäst träningseffekt både vad gäller styrka, snabbhet och uthållighet. Kroppen är smart men inte så smart. För att maxa träningseffekten behöver jag dels periodisera löpningen; vad vill jag uppnå med denna t.ex. 6-veckorsperiod. Jag behöver också se över det enskilda passet; vad vill jag uppnå med just detta pass.

20140308-162301.jpg
Kan låta komplicerat men om man lägger lite tid på det har man dels en plan att luta sig tillbaka på men man maxar också möjligheterna att faktiskt nå sitt mål.

Om du vet vart du vill ta dig är det bättre att ha en karta och kompass än att ge dig ut i vildmarken på känsla.

Risken är så stor att man hamnar där man alltid tidigare hamnat. Kanske är ditt mål nåt annat?

Jag hade en solig löptur i skogen. 2 timmar sprang jag idag, till Domarudden, runt 5km slingan och hem igen.

20140308-162736.jpg
Nu blir det tyvärr inget långpass på två veckor eftersom maken är bortrest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *