Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Jag är hellre för – om inställning

För några veckor sedan skrev Lofsan ännu en klok sak. Hur mycket jag faktiskt påverkades fattade jag inte förrän ett tag efteråt. Det handlade om hur man inte ska fokusera så mycket på vad man är mot utan snarare vad man är för.

Jag behöver inte blogga, facebooka eller twittra om att jag är mot att äta semla på fettisdagen eller fira kärleken på just Alla hjärtans dag, till exempel. Jag kan hellre fokusera på vad jag är för. För egen del ger det mig mycket att även tänka på det sättet. För att ta ett exempel: Jag har inga problem med att äta semla på semlans dag. Ja, det är kommersiellt men so what? Jag skrev också att jag åt en semla i gårdagens inlägg. Om jag hade varit emot det hade jag struntat i att skriva om det. Behöver inte skriva nån på näsan om att Alla hjärtans dag är en kommersiell dag om jag skulle vara emot att fira den.

Detta sätt att tänka ger mig en mer positiv inställning. Visst har jag tidigare skrivit om sådant jag inte gillar och kan hända att jag kommer halka dit igen men min grundinställning är nu att hellre ge tid och energi åt vad jag är för. Det gör mig gladare.

20140305-161520.jpg

2 reaktioner på ”Jag är hellre för – om inställning

  1. Kloka ord. Vi är för fokuserade på vad vad vi är emot, va vi är dåliga på osv än att tänka på vad vi är för, vad vi är bra på osv. Fortsätt inspirera oss till att bli mer positiva =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *