Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Mama tummy Day

Den 18 januari har utsetts till Mama Tummy Day, mammamage-dagen. Iniativtagaren är Katarina Woxnerud, skaparen av appen Mammamage. Detta är dagen när vi lägger extra mycket uppmärksamhet på just mammamagen. Tyvärr finns det idag alldeles för lite kunskap hos barnmorskor om mammamagens muskler vilket gör att vi mammor inte får den hjälp vi borde kunna förvänta oss. Vad ska vi tänka på när vi tar hand om våra muskler i magen efter förlossning? Hur undviker vi magmuskeldelning? Vad gör vi om vi råkat ut för det? Hur vet man om man råkat ut för det eller navelbråck?

Många är vi som vill komma tillbaka i vår forna form. Det handlar inte bara om att få en platt mage. Det handlar framförallt om att vi alla måste vara starka nog att ta hand om oss själva och våra barn och slippa onödiga sviter.

Är det bara att köra igång med situps så fort barnet är ute? Nej. Det handlar om att komma åt bäckenmuskulaturen och de inre magmusklerna. Det är inte ”sexpacket” vi framförallt vill komma åt. Det är längre in än så. Vi vill åt de musklerna som är de uthålligaste. Vi vill hitta kontakten med rotlåset.

20140118-204321.jpg
Alla kan vara med via instagram genom att lägga upp sin mammamage och märka bilden med #mamatummy Jag bjöd på en mage från imorse, full med frukost 🙂 Alla magar är bra och alla magar måste jobba inåt. Bara för att en person har tydliga rutor på magen betyder det inte att man har koll på den viktigaste grundstyrkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *