Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Balansen i vardagen

En förhoppning jag har med min blogg är att inspirera till ett hälsosamt liv. Ibland får jag mail, kommentarer och meddelanden som visar att jag når fram. Det gör mig oerhört glad. Det är så roligt att få veta när någon tagit ett steg mot ett hälsosammare liv och tagit hjälp av mig; som PT-kund, läsare eller bekant. Fortsätt gärna berätta, kommentera.

Jag har tidigare nämnt hur trenden inom träning tycks gå mot extremare utmaningar, för män men framförallt bland kvinnor. Jag har inga vetenskapliga siffror på det, det är mer en känsla och uppfattning. Det är härligt att se hur vi pushar gränserna och gör ”det omöjliga”. Det innebär dock inte att alla måste träna 6 dagar i veckan och satsa på marathon. Det innebär inte att ”mindre” mål är mindre värda, mindre ”coola”

20131122-154802.jpg
Folk ursäktar sig ofta när de berättar att de ”bara” ska springa Blodomloppet på 5 km. Gör inte det! Jag har 2 filosofier när det gäller mål och upplägg vad gäller träning:

1. Gräv där du står. Börja där du är idag. Gräm dig inte över vad du inte klarar – se till vad du kan. Annars kommer träningen bli tråkig med ständiga ”misslyckanden” och motivationen obefintlig.
2. Jämför dig bara med dig själv. Om jag jämförde min löpning med min mans skulle jag lägga av idag. Jag springer inte milen under 35 minuter eller 24 mil på 24 timmar. Det är irrelevant. För mig.

Bland oss som tränar mycket vet jag att det ibland snurrar på i sådan fart att vi inte lyssnar inåt. Vad säger kroppen? Jag tror att det är en av anledningarna till att jag lättare drar på mig förkylningar. Därför har jag bestämt mig för att tagga ned. Min sömn är ganska usel för närvarande och då kan jag inte pressa min kropp lika hårt. Jag gillar att träna men jag vill ha effekt. Det får jag inte om kroppen inte är i balans. Då måste jag låta den vila mer. Därför prioriterar jag alltid mina pass. Om jag stryker träning ur schemat tar jag bort veckans minst viktiga pass utifrån vilket mål jag har med träningen.

Det är kul att träna hårt men sömnen, maten och träningen måste vara i balans. Lofsan skrev ett inlägg om just detta.

20131122-161229.jpg
Jag såg denna bild på Helenas blogg och tyckte den var träffande. Den hjälpte mig den dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *