Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Veckans mattipps: spirulina

I samarbete med Svensk hälsokost har jag nu fått hem spirulinapulver att testa.

Spirulina är en mycket näringsrik alg som innehåller över hundra näringsämnen. Det talas om att spirulina är en av naturens mest koncentrerade näringskällor. Spirulina är otroligt rikt på protein, klorofyll samt andra viktiga ämnen som är viktiga för kroppen. Det består till 60-70 % av proteiner. Man kan få ut 20 gånger mer protein ur Spirulina än ur sojabönor, och 1000 gånger mer än ur kött. Spirulina från Superfruit, som är den jag testar, är ekologiskt certifierad vilket innebär att den är utvunnen från ekologiskt odlad spirulina. Produkten är 100% vegansk och fri från tillsatser.

20130826-151951.jpg
Jag (eller egentligen ultramaken) slängde i en tesked när jag (ok, ultramaken…) mixade en smoothie bestående av grekisk yoghurt, äpple, banan och honung.

20130826-152213.jpg
Pulvret gav färg men ingen smak. Om det ger effekt vet jag ju inte efter ett test men innehållet är verkligen anmärkningsvärt och det kommer definitivt slinka ned i fler smoothies.

2 thoughts on “Veckans mattipps: spirulina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *