Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Urban 7 summits

Idag har jag kört bil.

Ultramaken kom på att han ville slå rekordet på Urban 7 Summits och ville ha lite assistans.

Addnature Urban 7 Summits är en utmaning som går ut på att man med egen kraft ska ta sig mellan 7 av Stockholms högsta toppar: Ekebyhovsbacken (Ekerö) -Flottsbro – Högdalstoppen– Hammarbybacken – Hagatoppen – Väsjöbacken (Sollentuna) – Bruket (Jakobsberg)

Du börjar var du vill. Starten går när du står på en av topparna och du är i mål när du är uppe på den sjunde och sista toppen. Det finns ingen utstakad bana utan du får ta dig fram hur du vill. Det förra rekordet för löpare låg på 8 timmar och 39 minuter. Det gamla rekordet alltså…

Jag körde ut ultramaken till Ekerö tidigt imorse och åkte sedan hem.

20130815-191139.jpg
Andreas tog färjan över till Slagsta och letade sig fram upp på Flottsbro, Högdalstoppen och Hammarbyhöjden. Under den tiden hann vi käka en mycket tidig lunch (tänk gammal pensionär) och dricka kaffe. Det var jag som drack kaffet även om min trötte tonåring hade behövt en kanna…:)

Därefter styrde vi jeepen mot Hagatoppen dit han fick sällskap från Hammarbyhöjden.

20130815-191256.jpg
Vi hann sedan hem för att fylla vattenflaskor, äta mellis, sätta igång disk- och tvättmaskin… Därefter skulle han dyka upp vid Väsjöbacken, bakom vårt hus.

20130815-191556.jpg
Sen hann vi hem för kisspaus och ny påfyllning av vatten innan det var dags att åka till målgången. Vi var där i god tid och kunde sitta på en sten i solen och njuta innan vi såg honom högst upp på toppen.

20130815-191924.jpg
Andreas dammade till rekordet rejält! Med nästan 2 timmar kapade han det gamla rekordet. Det nya lyder 6 timmar och 53 minuter! Fantastiskt!!

En reaktion på ”Urban 7 summits

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *