Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Videoblogg: Superset överkropp

Dags för nästa del av söndagens träningspass. Superset för rygg och bröst med en twist.

Twisten är att blanda in extra krav på stabilitet med hjälp av en pilatesboll.

Den första övningen är räckhäv med fötterna på en pilatesboll. Övningen är relativt lätt när man har fötterna på golvet men när man inte har den stabilitet som golvet ger och därmed något att luta sig mot blir det tuffare. Tuffare men roligare! Händerna håller du med handflata upp, axelbrett.

Den andra övningen är hantelflyes på pilatesboll. Handflator mot varandra, armarna lätt böjda. För att jobba med rörligheten gäller det att komma långt ut i rörelsen men känn efter så du orkar vända tillbaks från det nedre läget. Sakta men säkert om du är ny på övningen. I och med att du ligger på boll och inte på bänk tar vi med en extra dimension i form av ökat krav på stabilitet.

Jobba hårt och våga pressa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *