Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Videoblogg: Äntligen träning!

Vaknade och mådde toppen i morse. Jag hade inte ens ont i magen! Efter frukost hoppade jag i mina kära träningskläder. Jag fick äntligen testa mina nya, snygga kläder som Röhnisch skickat till mig. Inget man gömmer sig i på gymmet direkt men tok-snygga och sköna.  Jag filmade alla övningar men lägger ut ett set i taget. Vi börjar bakifrån med det sista trisetet:

Den första övningen är en egenkomponerad kettlebellövning. Kanske finns den redan men jag har aldrig sett den mer än när jag själv gjort den. Kettlebells är ju ett sådant underbart redskap som låter dig använda större delen av kroppen. I denna övning jobbar du mer fokuserat även med sidan av magen samtidigt som armen och ryggen får en släng av sleven.

Den andra övningen är en stor favorit: Armhävningar på Bosuboll.

Den tredje övningen är en fantastisk övning för magen. Jag har en 10 kg medicinboll i händerna. Visste du att magmusklerna som går tvärs över magen kopplas på som allra bäst vid stående övningar? Som du ser tar den även på arm, axel och rygg.

Både till och från gymmet sprang jag i mina barfotaskor från Merrell. Det är helt annan teknik jämfört med ”vanliga” dämpade skor; mer upprätt position, kortare och snabbare steg och framförallt så landar du på fram-, mellanfoten och rullar inte från hälen. Det ger minimalt med stötar i lederna men kräver å andra sidan mer från framförallt vad- och rumpmuskler. Kräver att man vänjer sig sakta men säkert.

One thought on “Videoblogg: Äntligen träning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *