Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Videoblogg: Rörlighet & Styrka i ett

Eftersom jag börjar bli lite stel nu på äldre dar 🙂 har jag börjat jobba mer fokuserat på just rörligheten när jag styrketränar. Tidigare har jag dansat en del och då har rörligheten kommit på köpet men i och med att jag inte dansar längre måste jag jobba med det på andra sätt. Det gör mig inget, jag gillar att blanda in rörlighet i min styrketräning.

Idag tänkte jag bjuda på två filmer där jag just blandar styrka för hela kroppen tillsammans med rörlighet. Det du ska tänka på i båda rörelserna är att ta ut dem så mycket som möjligt; långa rörelsekedjor. Vi börjar med:

Rörlighetsspindeln

I Rörlighetsspindeln ska du göra rörelsen ganska långsamt, varje del av den ska hinnas med. När du öppnar upp i bröstet ska du titta på den övre handen innan du går vidare med att stå på ett ben.

Skorpionen

Ja, jag gillar djurnamn på mina övningar ;). I Skorpionen ska du sikta med tån mot huvudet vilket innebär mycket rörlighet i höften. Det är en ganska tung övning men gör hellre färre repetitioner och vila emellan än att minska på rörelsen.

Vad gillar du mina videobloggar? Ger de dig något? Ska jag fortsätta? Vill du ha mer eller mindre?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *