Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Första testet av Merrells barfotaskor

I samarbete med Prat PR har jag fått möjlighet att testa Merrells barfotaskor.

20130313-145205.jpg
Dessa är ett par Lithe Glove
Idag använde jag dem för lite kort jogg med kollegorna ned till vattnet där vi sedan styrketränade för att slutligen jogga tillbaka till kontoret. Jag kände direkt att jag inte kan springa på samma sätt i dem som i ”vanliga” löparskor. Barfotaskor kräver att man springer mer på framfoten och därmed tar man också kortare löpsteg. Jag kände också en bättre kontakt upp i hela benet. Fantastiskt roligt!

Mer kontakt och mer arbete för även de små musklerna blir en naturlig följd med barfotaskor. Det innebär också att man måste vänja sig försiktigt. Det är inte läge att börja med ett långpass. Fot, leder, muskler och ligament måste få möjlighet att vänja sig för att klara den annorlunda belastningen. Man brukar säga att man ska börja med ca 10 minuter av ens vanliga löppass.

Själv kommer jag absolut vilja testa dem på längre distanser men det är en bit kvar innan det är aktuellt.

Vilken timing att jag bl.a. är anmäld till workshopen Du, lättviktsskorna och tekniken på Fazer Blogger Bootcamp på lördag.

En reaktion på ”Första testet av Merrells barfotaskor

  1. Hej, vad kul! Precis idag jag testade skorna som är tvärtom dina.
    Testade för första gången mina Hoka One One!! Helt underbara!!
    Vi ses på lördag!
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *