Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Äntligen ny passering!

Ja, det verkar som att man bara får liveinfo vid de orangea Check Points (CP). Då var det inte bara jag som inte fattat, hehe. Fyra av sex svenskar har passerat:

35 2011-09-30 20:10:07 120 Andersson Mikael Sweden Male +
46 2011-09-30 20:27:47 361 Elinder Frederik Sweden Male +
47 2011-09-30 20:27:50 172 Bramstaang Mattias Sweden Male +
70 2011-09-30 20:48:42 105 Falk Andreas Sweden Male +

Mikael har dragit förbi Fredrik som nu verkar springa med Mattias. Andreas ligger en bit bakom men vägen är fortfarande lång och de har nu tagit sig ungefär hälften (!) av sträckan. De har passerat Nemea, som för övrigt ett av mitt och Andreas favoritvin heter. Borttaget ur Systembolagets huvudsortiment men går att beställa (sidospår…). Jag har tolkat det som att Kjell-Ove tyvärr har brutit då han aldrig passerade CP 22 och Spartathlons cutoffs är ganska hårda. Hoppas han mår bra. Förutom de flesta av svenskarna är Eiolf Eivindsen en favorit, trots att han är norsk ;). Han och hans fru är riktigt trevliga människor.

Andreas ligger som sagt en bit bakom men jag vet att han brukar gå som tåget (inte SL:s pendeltåg som ju går väldigt ojämnt och oregelbundet… Ja, inte regionaltågen i Sverige heller, de kan man ju heller inte lita på men japanska tåg är tydligen väldigt jämna och punktliga…?). Han tävlar alltid i en väldigt jämn fart och det troliga scenariot är att han klättrar ju längre tävlingen håller på. Från CP 22 till CP 35 har han klättrat från 81:a till 70:e plats – Bra jobbat!

Jag och Andreas har ju ett företag ihop: JA Träning där han är löparcoach och jag är Personlig Tränare. Givetvis hjälper vi varandra också. Ett par månader innan Spartathlon förändrade jag hans styrketräning från att jobba mot max till uthållig styrketräning. Man kan tro att en idrottsman som Andreas bara skulle jobba med uthållighetsstyrketräning men så är inte fallet. För att bli starkare måste man dels variera styrketräningen men också anpassa den utifrån tävlingssäsongen. Inför tävling kör man alltså mot uthållighet men dessförinnan jobbar man mot max vilket bygger mer muskler och tiden innan det jobbar man med maxstyrka. Låter kanske komplicerat men det ger ruskig effekt om man vet vad man gör, och det gör jag ;).

Vad härligt att det är så många som skickar positiv energi till Andreas och de andra! Fortsätt gärna kommentera!

Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *