Jessica är lic. personlig tränare och tränar sina kunder där de är; nybörjare som elit, ute eller inne, hemma eller på gymmet. Jessica är gift, har tre barn och älskar själv att springa långt, yogar helst varje dag men lyfter också gärna skivstången. Välkommen in till bloggen som vill boosta oss föräldrar att bli oövervinnerliga!

Vad är jag egentligen värd?

Ja, nu har jag funderat igen. Kommit på sådana där saker som är lite jobbiga.

Jag och Ultramaken ser till att tänka till på vad vi äter. Man vill ju ge sin kropp rätt typ av bränsle men samtidigt få äta onyttigheter kanske en dag i veckan. Jag har insett att jag, och mååånga med mig, kan tänka tanken: ”Men nu har ju jag varit så himla duktig och gjort ditten och datten då måste jag ju vara värd en kaka”. Själv tänkte jag tanken senast igår efter en grym 12 kilometersrunda. Innan jag genomsatte tanken i handling tänkte jag dock: ” Är en kaka verkligen vad min kropp är värd?” Är det snarare inte så att den är värd att jag fortsätter ta hand om den genom att ge den någonting bra som belöning efter ett hårt träningspass? Är det inte så att jag är värd en fortsatt rak väg mot mina mål istället för att stanna på rastplatser här och där och kanske till och med göra U-svängar då och då?

Tar detta beslut dig TILL eller FRÅN ditt mål? Det är nyckelfrågan både vad gäller kost men också träning!

Nu menar inte jag att man ALDRIG ska äta ”onyttigheter”. Jag är den förste att erkänna att jag är ett kakmonster om jag släpper hämningarna men jag kan inte vara ”värd” till exempel en tårtbit flera dagar i veckan. Då innebär det tillslut att man straffar kroppen genom att hela tiden ”belöna” den med skräp, rent ut sagt.

Nej, jag njuter av lite bullar på lördag men resten av veckan njuter jag av bra mat och skänker min kropp presenten att slippa så mycket socker och fett. Det är inte alltid lätt, det ska gudarna veta, men det tar mig till inte från mitt mål.

Kram

2 thoughts on “Vad är jag egentligen värd?

 1. Oh vilket bra inlägg! Du har helt rätt!
  Det stämmer så bra. Ar jag värd? Det ska jag fråga mig varje gång jag vill/ska äta nåt som jag inte borde göra…
  Ha en bra dag!
  kram

 2. Oh vilket bra inlägg! Du har helt rätt!
  Det stämmer så bra. Ar jag värd? Det ska jag fråga mig varje gång jag vill/ska äta nåt som jag inte borde göra…
  Ha en bra dag!
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *