En till Allt för föräldrar webbplats

Annons

Hårets olika varianter

Det finns många kategorier av extensions på marknaden.  Clip-ins är en bra tillfällig lösning, alternativt så kan du sy eller fläta håret om du är ute efter något mer permanent.  För de dagar då du behöver en tillfällig uppiffning, som bröllopet eller festen, är Clip-ins lysande.  För den som har svårhanterligt och skirt hår är flätat hår ett bättre val.  Varning för att bundna hårförlängningar kan försämra sprött, svagt hår och kunder bör få fullständig information om de positiva och dåliga aspekterna av tekniken innan de går vidare.

Annons

Var kommer det ifrån?

Från runtom hela världen kommer håret som används för att producera extensions. För att livnära sig själva och sina närstående finns det unga kvinnor, majoriteten från Asien, som offererar sitt hår. För att håret bli slätt och glansigt så hanteras det generellt med preparat och silikon, eftersom dess äkta skick är mörkt och strävt. Även Indien är en essentiell källa. I Indien doneras mycket hår till Guden Vishnu av unga tempelmän- och kvinnor som rakar av sig sitt hår.

Annons

Att välja rätt typ av förlängning

Först av allt, som äkta hår, är hårförlängningar märkta från mörk till ljus beroende på hårfärgens nivåsystem. Du räknar ut i cm hur mycket längd som du vill ha. Då måste du besluta om struktur och kvalité på håret du vill arbeta med. Om din kund vill nyttja håret varje dag ska du välja extensions av mer hållbar kvalité annars kan du ta en mellanklass kvalité. För bästa resultat ska du sy eller limma i träns. För att slippa minimala knutar ska du limma i hela träns istället för att sätta hårslingorna styckvis. Behöver du mer information? Fler tips och fakta om hårförlängningar hittar du här.

Annons

Hårtips

Genom att erbjuda löshårstjänster finns det frisörer, som jag känner, som har fyrdubblat sina inkomster. Det kan vara utmanande att som debutant ha kunskap om allt som rör den nya världen av löshår. Här får du tips om hur du lämpligast hanterar extensions så att du kan börja leva i en ny värld av långt och strålande hår. På hartips.blogspot.com kan du läsa mer om en rekommenderad butik; Eleven.se som har mängder med löshår, extensions, clip-ons, tillbehör men även information om hur du ska hantera löshåret på bästa sätt.

annons