En till Allt för föräldrar webbplats

Var kommer extensions ifrån?

Håret som nyttjas för att göra förlängningar kommer från hela världen. Majoriteten av löshåret kommer från länder i Asien, från unga tjejer som på detta vis kan försörja sig själva och sina familjer. För att håret bli slätt och skinande så hanteras det vanligtvis med preparat och silikon, eftersom dess äkta kondition är mörkt och grovt. En annan central utgångspunkt är Indien. En ansenlig andel av håren från Indien är ”tempelhår” eller hår som är rakat av unga män och tjejer som donation till sin gud, Vishnu.

Hårguide

Jag känner frisörer som har fyrdubblats sina löner genom att erbjuda löshårstjänster. Att ha inblick om allt som rör extensions kan vara problematiskt för en färsking. Här får du tips om hur du lämpligast manövrerar hårförlängningar så att du kan börja leva i en ny värld av långt och sagolikt hår. På Eleven finns massvis av hårförlängningar och tillbehör som du kan köpa online, men också information om skötsel m.m. Du kan läsa mer på: denna bloggen.

Välja rätt typ av hårförlängning

Först av allt, som naturligt hår, är hårförlängningar märkta från mörk till ljus beroende på hårfärgens nivåsystem. Du räknar ut i cm hur lång längd som du vill ha. Konsistens och kvalité på hårförlängningen som du vill jobba med är det du behöver ta beslut om. Du kan vanligtvis gå med ett mellanklass varumärke, om det inte är för en kund som kommer att nyttja håret varje dag, då kommer du att vilja investera hår som är av finare kvalité och mer slitstarkt. För bästa utgången ska du sy eller limma i träns. För att undvika små knutar ska du limma i hela träns istället för att fästa hårslingorna bitvis. Behöver du mer information? Här finner mer fakta om löshår.

Alternativ av löshår

På marknaden existerar det många olika kategorier av förlängningar för hår.  Clip-ins är en utmärkt provisorisk valmöjlighet, eller så kan du sy eller fläta extensions om du är ute efter något mer varaktigt.  För de dagar då du behöver en tillfällig uppiffning, som bröllopet eller festen, är Clip-ins perfekt.  För den som har svårhanterligt och tunt hår är flätat hår ett bättre val.  Varning för att bundna hårförlängningar kan skada tunt, svagt hår och personer måste få fullständig upplysning om de bra och dåliga aspekterna av tekniken innan de går vidare.