Happy House of Healthy Living – en blogg om hur jag äter och tränar med målet inställt på LIDINGÖLOPPET 2014! Jag försöker laga mat från grunden och med bra ekologiska råvaror men som för alla andra så kräver vardagspusslet IKEAköttbullar och snabbmakaroner emellanåt. Andra saker som hamnar i bloggen är yoga, mindfulness och kanske en aning vardagskaos skapat av 3 kids och en lurvig hund… Jag följer inga konstiga bokstavs-dieter utan äter varierat och tror att lite choklad och ett glas rödvin då och då förlänger livet (eller iallafall gör det lite roligare)! Vill Ni följa en helt icke-vetenskaplig & bitvis humoristisk blogg om träning och hälsa har Ni hamnat helt rätt…

Annons
Annons

Gro Garden

Unknown1
Igår letade jag och L efter några nya appar till hennes IPad- och efter att ha googlat fram och tillbaka (hur mkt skitappar finns det egentligen?) så hittade vi en perfekt app för L… Gro Garden!

I Gro Garden får man träffa ConnieKompost och hennes vänner Mikroorganismerna, de lever i barnets Gro Garden och älskar gammal mat och när man komposterar saker börjar magiska saker hända i trädgården- barnen kan plantera morötter, sallad och andra grödor och får själva komma ihåg att vattna och att styra solens strålar mot sina små planteringar för annars växer det ingenting…. Dessutom får de se till att hålla trädgården fri från ohyra och ogräs, allt på ett ekologiskt och miljövänligt sätt!

L älskar att pyssla i sin lilla trädgård och jag tycker att det är en bra och enkel app som både är rolig att spela och informativ i all sin enkelhet!
Unknown
Gro Garden kostar 22kr

Annons

Att säkra en löptur

always-do
Jag har två knep som garanterar att jag kommer ut på en löprunda
– det ena är att ta på mig löptightsen redan på morgonen, för hur töntigt känns det inte att ta av sig dom på kvällen utan att ha tränat? Och det andra är att jag smsar till N och skriver ”sparka ut mig på en löptur ikväll när du kommer hem”…idag gjorde jag det senare…och ut sparkade han mig- så nu sitter jag här nytränad och nöjd i soffan (nyduschad också kan tilläggas för allas trevnad)!

Senaste löppasset var fruktansvärt motigt så idag gjorde jag allting tvärtom- 
– jag sprang massa kringelikrokar på gator jag aldrig sett förut (jo, det finns tydligen gator här som jag aldrig sett fast jag bott här nästan hela mitt liv)
– jag stängde av ljudet på RunKeeper (hade den påslagen men kollade inte förrän jag kom hem)
– jag lyssnade på Ns Spotifylista istället för min egen lista som jag alltid lyssnar på
– jag sprang trots att det småregnade och var ganska kallt vilket jag egentligen hatar

Och det hjälpte- idag sprang jag ett kort och intensivt pass med ett leende på läpparna (faktiskt helt sant)!
Det blev 4.5 snabba (iaf för mig snabba) kilometer och efter  20minuter var jag hemma igen!
(dessutom fick jag sällskap några meter av Ms sambo J- kort men uppmutrande :-) )

Så mitt tips- funkar det inte…gör tvärtom!

20140319-192048.jpg

Annons
Annons

Socker-detox

I början av året körde jag en socker-detox på 21dagar men tyvärr så föll jag tillbaka ganska snabbt efter de dagarna…inte alls lika mkt som förr (bla dricker jag i stort sett ingen CocaCola längre) men jag är ändå inte nöjd!

Så igår körde jag igång igen- den här gången är jag mer förberedd och har köpt hem gott thé och lite olika frukter (jo, fruktsocker är helt okej enligt mig…jag tror inga sjukdomar, fetma eller annan ohälsa beror på att ngn ätit för mkt frukt :-) )
Så gårdagen var faktiskt inte alls jobbig- möjligen lite huvudvärk på eftermiddag men med 3 barn så kan det ju bero på annat :-PDessutom är min andra utmaning att äta bra frukostar…jag är jättedålig på att äta frukost och för att orka skippa sockret så måste jag hålla blodsockerbalansen på en jämn nivå.

Så det innebär frukost / mellis / lunch / mellis / middag / (kvällssnacks)…det jag tycker är svårast att fixa är mellanmålen- dels är det svårt att komma på bra mellanmål och dessutom måste det vara ngt att slänga i sig i farten vid diskbänken…Igår blev det mellis med kesella, nötter och lite akaciahonung- gott men inte roligt att äta varje dag…

Är det ngn som har ngt bra och enkelt förslag på mellanmål?

Gårdagens middagskaos –>
Dumpling, fried rice, miso och sushi i en salig röra!

20140319-091622.jpg

annons