VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Fas?

17352563_10212647501368333_3331877942516522427_n

Godkväll,

Idag var en jätte fin dag med frost ute och solen den lös så fint.
Niklas har börjat bli förkyld, men jag och August är mycket piggare. Så vi gav han sovmorgon i morse. Vi tog på oss varma kläder och gick ut. Färden gick till café Kagan tillsammans med Cecilia. Sedan gick vi till Lindex, behövde köpa pyjamas till August för de han haft har suttit som korvskinn, det är ju inte skönt att ha kläder som spänner… Det blev 3 fina ‘jamisar’! Hann med en promenix men efter allt, och lille gusten han sov så gott i vagnen. Han älskar att åka vagn, och det är ganska så skönt det för vagnen var min själ inte billig!

Ikväll kom August farfar på besök, var ute och gick en snabb runda ihop med honom också så blivit 2 promenader idag.
Sen har August fått duscha med Niklas.

I några kvällar har August vaknat 1h efter nattningen och inte alls viljat somna om. Han har inte skrikit men vart lite gnällig och vart rätt så pigg. Jag fick gå runt med han nu då han vart vaken sedan 8. Såhär har det varit nu i några kvällar i rad, vet inte om det kan vara någon fas? Eller så är det tänderna där uppe som är på gång.. Har tyckt det bukar ut lite och börjat bli lite vitt. Hoppas det är tänderna och att de bryter sig igenom fort.

Hade tänkt jag skulle duschat nu men jag orkar nog inte det, det får bli bingen istället.

Kommentera

Annons

Våran söndag

26648130_10215596448330164_93470265_n

Godkväll,

August var helt ljuvlig och sov till 9 idag. Och det var strålande sol men minusgrader ute. Helt underbart!
Vid 1 tiden kom mina föräldrar och lillebror på besök. Det blev en liten promenad i kylan sedan in igen där vi beställde pizza. Niklas gick av sitt helgpass vid halv 7 och är nu ledig måndag och tisdag.

Imorgon är det dags för Bvc, ska bli spännande att se vikt och längd! Jag ska även fråga om hans torra armbågar. Eller egentligen är de inte torra de känns, det är som små små knottror som sitter tätt på huden. Jag har provat smörja men verkar inte försvinna, och nu har det blivit ännu mer. Hoppas det inte är någon hudåkomma han har.
Strax blir det sängen.

Godnatt!

Kommentera

Annons

Att ha hemma

IMG_3354

Läste en annan mamma blogg och fick inspiration av henne att göra samma, dock ur mitt perspektiv.

Att ha hemma dagarna efter man fött barn:
– Största blöjorna Du kan hitta (du blöder mängder)
– Köp dig ett tar super stora tanta trosor eller sno hem ett par nättrosor från sjukhuset (jag tog hem en nättrosa och hade mina jätte blöjor i den i någon dag och bytte sen till tanta-trosor)
– Bunkra upp REJÄLT med amningsilägg (jag trodde att ett paket ilägg klarar jag mig på i några månader, bullshit)
– Överdriv storlekarna på just amnings bh’s (jag trodde mina små i storlek 70C skulle duga men icke. Brösten blir helt sjukt stora och spänner så man vill inte ha en för liten bh som sitter åt. Nästa gång blir det de största som finns)
– Salva till duttarna (dessvärre hjälper det inte men jag smörjde för smörjandets skull hehe, totalt värdelöst)
– Stora lösa plagg (jag blev jätte svullen direkt efter att A kommit ut så då var det skönt med sköna stretchiga linnen och byxor)
– Något gott att snacksa på
– Mängder med små kräk handdukar, Ikea säljer 10-pack för billig peng (de små kräker hela hela hela tiden i princip)
– Värktabletter (du kommer ha ont i varenda liten del på kroppen i flera dagar, jag kunde knappt inte röra mig i sängen)

Kommentera

Annons

Vad var det jag sa?

26220316_10215566695266356_2155942026629348853_o

Hej,

Visst skrev jag igår att lille prins August skulle vakna efter någon timme då han fick vällingen så tidigt?
Visst vaknade han… Klockan 8 var han klarvaken. Vi lät han springa runt i sin gåstol och göra sig av med energi. Lite efter 10 somnade han efter mycket om och men. Sov till halv 4 och ville äta då sedan vaknade 8. Tack älskling!

Just nu vilar han lite och jag passar på att skriva detta och städa.

Så fort jag får tid ska jag skriva lite om hur jag mådde EFTER att August kommit.

Kommentera

Annons

Fredag kväll

CIMG4774

Godkväll,

Lille prinsen har inte sovit speciellt mycket idag så han började bli riktigt riktigt trött kring 17 tiden, och när klockan närmade sig 18 så hade vi försökt länge att få han sysselsatt och ‘glömma’ att han är trött- men det gick inte så han fick sin välling vid 6. Inte bra alls för då lär han vakna om någon timme och vara pigg. Vi försöker oftast ge han vällingen mellan 19.00-20.30 men ikväll gick det inte.

Han har sovit oroligt med nu i några nätter men jag antar det är för förkylningen, både August och jag har blivit förkylda igen. Men jag hoppas ändå att han sover gott inatt för det behöver han.

Imorgon börjar Niklas jobbhelg, så vi får se vad jag och A hittar på!

Angående mitt inlägg om hur August kom till världen. Jag ska egentligen inte behöva förklara mig. Det är ingen smärtlindring som lustgas jag har på bilderna utan det är 100% syre som jag fick. Sedan har jag aldrig nämnt någonstans att jag anser mig vara mer speciell och unik än någon annan bara för att jag fick honom HEMMA och inte hade tillgång till SMÄRTLINDRING. Däremot känner jag mig så himla stolt men vilken mamma gör inte det? Jag har alltid varit den som sett ner på mig själv i princip allt, att jag inte är duktig på någonting alls överhuvudtaget men sen detta skedde så har jag ändrat synen på mig själv och det kan ingen ta ifrån mig.

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna